TEKNOFEST 2021’de Üniversitemiz Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. Şefik Tekle’nin hazırladığı “Balık Atıklarından Biyoaktif Peptid Üretimi” isimli proje Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Kategorisi Üniversite Seviyesinde finale kaldı.


Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 35 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmalarını düzenliyor. Bu kategorilerden biri olan ‘Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Kategorisi’ nde Öğr. Gör. Şerif Tekle “Balık Atıklarından Biyoaktif Peptid Üretimi” projesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 21- 26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşecek finallere kalmaya hak kazandı.


Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, çalışan, üreten, üniversitemize değer kazandıran tüm öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi her zaman desteklemeye devam edeceklerini söyledi.