Kaliteli eğitim anlayışıyla geleceğin sporcularını yetiştirmeyi hedef edinen Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Cumhurbaşkanı Kararı ile Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü. Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararı, 14 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.



4277 Sayılı kararla Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun akademik faaliyetlerini Spor Bilimleri Fakültesi adıyla sürdürmesi uygun görüldü. Konu hakkında açıklamada bulunarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde bulunan 9 Fakülte sayısının Resmi Gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10’a yükseldiği söyleyen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeni Fakültenin hayırlı olmasını diledi. Karakaya, Spor Bilimleri Fakültesi ile geleceğin sporcularını yetiştirmeye devam edeceklerini belirterek, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sunmak için bilimsel anlamda gösterdiğimiz gayretin yanında, spor alanında da söz sahibi olma hedefimiz var. Fakülteleşme süreciyle ayrıca halen devam eden Ulusal (TÜBİTAK) ve Uluslararası (Avrupa Birliği) projelerimizle birlikte yeni araştırma ve proje sayılarımızda da nitelik ve nicelik yönünden artış olmasını hedeflemekteyiz. Spor Bilimleri Fakültesi ile de başarılarımızı artırarak sürdüreceğimize olan inancım tamdır.” dedi.

Yeni kurulan fakültenin şehre ve üniversitemize hayırlı olmasını dileyen Rektör Karakaya, başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.