Üniversitemiz Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kadın Akademisi, 7 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen bir törenle öğrencilerini mezun etti. Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt, Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar ve onur konuğu olarak Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın eşi Saliha Akın’ın yanı sıra mezunlarımız ile aileleri katıldı.


Törenin açılış konuşmasını Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin yaptı. Konuşmasında ailenin toplumun temel taşı olduğunun altını çizen Prof. Çetin, Kadın Akademisinin kadını ve aileyi güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Kadın Akademisinde verilen eğitimlerin kadın, aile ve güçlü bir toplum farkındalığıyla oluşturulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nur Çetin, kadınların dünyayı değiştirebilecek güçte olduğuna inandıklarını dile getirdi. Kadın Akademisinin ilk mezunlarını kutlayarak konuşmasını tamamlayan Prof. Çetin, Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kadını güçlendirmek amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Nur Çetin’in ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt da bir konuşma gerçekleştirdi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt kadının Türk-İslam medeniyetindeki yerinin ne kadar değerli olduğunun altını çizerek, ailenin temel yapıtaşının kadın olduğunu vurguladı. Prof. Kurt,  kadınla ilgili çalışmaları üniversite olarak çok önemsediklerini bu nedenle Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yapacağı her türlü çalışmada yanlarında olduklarını dile getirerek konuşmasını noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından tören, mezunlara ve eğitime katkıda bulunanlara belgelerinin verilmesiyle sona erdi.