Müzik dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınan Türkiye'den ilk ve tek şehir olan şehrimizde KAEÜ Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi  ve Kırşehir Belediyesi İş birliğinde Kırşehir Ulusal Müzik Çalıştayı başladı. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde 7 Temmuz 2021 tarihinde başlayan çalıştaya Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, NEGSF Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Dr. Erol Parlak ve davetliler katıldı.



Çalıştayın açılış konuşmasını NEGSF Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez yaptı. Dekan Ölmez’in ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt bir konuşma yaparak Abdal kültürünün gelişimi ve yaşatılması için yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Müzik dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na Türkiye'den alınan ilk ve tek şehrin Kırşehir olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Kurt, şehrin UNESCO’nun kültürel çeşitlilik ideallerini desteklediğinin altını çizdi. Kırşehir’in müzik kültürü açısından oldukça zengin ve köklü bir yapıya sahip olduğunu hatırlatan Kurt, halk müziği ve bozlaklar itibariyle şehrin Türk müziğinin yapı taşını oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kırşehir’in başta abdal müzik geleneğinin öncülerinden Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş, Çekiç Ali olmak üzere çok sayıda ozan ve müzisyen yetiştirerek ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi temsil ettiğini vurgulayarak başarılı bir etkinlik olmasını diledi.

Çalıştayda, konuşmacıların ardından kentteki Abdal müzik ustaları Neşet Ertaş'ın sevilen bozlak ve türkülerini seslendirdi. Çalıştay atölye çalışmaları, oturumlar ve konserlerle devam edecek.