Kırşehir Valiliği tarafından belirli aralıklarla yapılan ve ilimiz kurum ve kuruluşlarının çalışmalarının paylaşıldığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 5 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşti. Valilik Toplantı Salonunda ve Vali İbrahim Akın’ın başkanlığında yapılan toplantıda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitemizdeki değişimleri ve gelişmeleri anlattı.

Toplantıda büyüyerek gelişen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki gelişmeleri ve genel durumu hakkında bir sunum yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin eğitimi, kalitesi, projeleri ve gelişmişliği ile adından söz ettiren bir üniversite olması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini anlattı. Üniversitemizin 2022-2026 Stratejik Plan görüşmelerinin gerek iç paydaşlarla gerekse de dış paydaşlarla planlanmasının yapılmaya başlandığını belirten Kurt, paydaşların görüş ve önerilerine önem verdiklerini, “Cumhurbaşkanlığı Programı”ından da faydalanarak stratejik plan çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 20 bine yakın öğrencisi ve onları geleceğe hazırlamak için de emek gösteren bine yakın akademik personeli olduğunu anlatan Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitemizin tüm alanlarda aktif bir şekilde faaliyet içinde olduğunu vurguladı. Üniversitemizin fiziki yapılanmasının yanı sıra akademik anlamda da çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Kurt, çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre, seminer, konferans ve panele ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Üniversitemizde yaşanan akademik gelişmelerden, açılan ve yeni kurulan birimlerden ve öğrenci alımlarından da bahseden Prof. Dr. Mustafa Kurt, lisansüstü eğitim imkânı ile öğrencilere dünyanın kapılarını açtıklarına da değindi. Günden güne büyüyen, alanında uzman ve seçkin akademik kadrosu ile öğrencilerin gelişiminin yakından takip edildiğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, eğitimde kalite çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekledi.