Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösterecek olan dört yeni programın açılmasına dair tekliflerinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandığını ifade etti.

KAEÜ’de lisansüstü eğitimi nicelik ve nitelik bakımından geliştirme çalışmaları devam ediyor. Üniversitemizde ön lisans ve lisansta olduğu gibi lisansüstü eğitiminde de topluma temas eden ve hayatta karşılığı olan programlar açılıyor. Bu kapsamda dört yeni lisansüstü program YÖK tarafından onaylandı. Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında Doktora Programı"nın, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde "Coğrafya Tezli Yüksek Lisans Programı"nın ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı (Disiplinlerarası)" ile “İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı (Disiplinlerarası)"nın açılmasına karar verildi.

Yeni açılan lisansüstü programların Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını dileyen Rektör Karakaya, hem yeni açılan programların gelişimi için hem de farklı disiplinlerde açmayı planladıkları programlar için hazırlıklara devam ettiklerini de vurguladı.