Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında başlattıkları ‘AFAD GÖNÜLLÜSÜ +1’ projesi uygulama aşamasına geçti.

Öğrencileri yaşanacak bir afete karşı hazır hale getirmek ve AFAD’ın gönüllük projesine katkı sağlayarak farkındalık oluşturmak amacı ile başlayan projenin ilk aşaması, teorik eğitim süreci güz döneminde tamamlandı. Bahar dönemi itibariyle ise öğrencilere saha eğitimleri verilmeye başlandı.  Saha eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz ‘Destek AFAD gönüllüsü’ olarak görev yapmaya hazır hale geldi.

Kontenjan dâhilinde öğrenci ve öğretim elemanlarımız, Kırşehir AFAD İl Gönüllü Koordinatörü Ekrem Canbolat yönetiminde; Doğada Arama ve Kurtarma, İlkyardım, Yangın Müdahale ve Çadır Kurma Eğitimleri aldı. Bu çerçevede pandemi koşulları sebebi ile kontenjan dahlinde eğitime katılan öğrenci ve öğretim elemanlarımız sertifikalarını aldı. Proje kapsamında, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren diğer öğrenci ve öğretim elemanlarımız eğitim almaya devam edecek.