KAEÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından ”Erken Çocukluk Eğitiminde Sürdürülebilirlik” konulu çevrim içi seminer düzenlendi. 30 Nisan 2021 tarihinde YouTube kanalımız üzerinden canlı yayınlanan seminerin moderatörlüğünü Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çetin Kürşat Bilir yaparken konuşmacı olarak Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Şule Alıcı katıldı.

Seminerin moderatörlüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Çetin Kürşat Bilir konuşmasına değişen teknoloji ve sosyal hayatın eğitimde de farklılıklara yol açtığını söyleyerek başladı. Bilir, kendileri için çok değerli olan çocukların eğitimine anlamlı dokunuşlar yapabilmek için çocuk eğitiminde sürdürülebilirlik konusunu gündemlerine aldıklarını belirtti.

Dr. Şule Alıcı, küresel ısınmanın ve iklim değişikliklerinin etkilerini görebildiklerini ve ekosistemde kendi kendini yenileyememe durumlarıyla sık karşılaşmaya başladıklarına dikkat çekti. Alıcı, sürdürülebilirlikle ilgili eğitimi planlarken çocuğun dünyaya karamsarlıkla bakmasını değil umut aşılamayı amaçladıklarını kaydetti. Çocuğa bir problem varsa ‘bunu birlikte aşacağız, senin düşüncelerin önemli’ denmesinin önemli olduğunu söyleyen Alıcı, bu sayede çocukta çevresini etkileme, değişimi-dönüşümü başlatma çabasının ortaya çıktığına vurgu yaptı. Dr. Şule Alıcı, geleceğe umutla bakmanın, her zaman bir çıkış yolu olduğunu bilmenin çocukta olumlu değişimler oluşturacağını ve sürdürülebilirlik bilince katkı yapacağını söyleyerek sözlerini tamamladı.