Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencileri tarafından ofis çalışanlarında oluşabilecek kas-iskelet problemlerine yönelik koruyucu egzersizler içeren bilgilendirme materyalleri hazırlandı.

Uzun süre masa başında oturanların en büyük problemlerinden olan kas-iskelet sorunlarının birkaç basit önlemle ortadan kaldırılabileceğini anlatan Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Arş. Gör. Fidan Yılmaz, önerdikleri egzersizlerin ofis ortamında yapılabilecek egzersizler olduğunu belirtti. Gün boyu oturarak çalışmanın başta bel-boyun ve sırt ağrıları olmak üzere bağ dokusu, kas ve eklem hastalıkları, kireçlenme gibi insan hayatını olumsuz etkileyen önemli hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Yılmaz, bu kişilerin egzersizleri düzenli yapmaları halinde günlük işlerinde daha verimli olacaklarını ve şikâyetlerinin azalacağını kaydetti. Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte farkındalık kazandırmak için broşür ve video hazırladıklarını söyleyen Arş. Gör. Fidan Yılmaz, bu tür egzersizler ile daha sağlıklı bir hayat kalitesi yakalayabilmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Broşüre ulaşmak için tıklayınız.