Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 yılının 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı' olarak ilan edilmesi dolayısıyla Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu etkinliklere katıldı. 12 Mart 2021 tarihinde Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" isimli çevrim içi konferansa katılan Prof. Dr. Nadir İlhan, 17 Mart 2021 tarihinde ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin düzenlediği "İstiklal Marşından İstikbale Mesajlar"  isimli çevrim içi konferansa katıldı.

İlhan: “İstiklal Marşı Türklüğün Destanıdır“

Mehmet Akif Ersoy’un yüz yıl önce İstiklal Marşı aracılığıyla ilettiği mesajları, halkın ümitsizliğe-yılgınlığa kapılmaması için verdiği vaazları ve etkisini anlatan Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan, Akif’in İstiklal Savaşımızın her safhasında bulunduğunu, halkı bilinçlendirdiğini ve İstiklal Mücadelemizin en önemli bir kahramanlarından biri olduğunu ifade etti. İstiklal Marşını Türk milletinin iman, inanç, bağımsızlık, bayrak, ezan ve şehadet gibi yüce değerleri içinde barındıran bir iradenin ortaya çıkardığının altını çizen Nadir, İstiklal Marşının ruhunda geçmişin değerleriyle geleceğe bakmanın yer aldığını söyledi.

Prof. Dr. Nadir İlhan sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “12 Mart 1921 yılında milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, bir temsil marşından çok öte, Türk milletinin istiklal ve istikbal mücadelesinin en veciz, en heyecanlı, en duygulu anlatıldığı Türklüğün destanıdır. İstiklal Marşı’nın özünün anlatılması ve anlaşılması gerekir. İstiklal Mücadelemizin kahramanlarından Akif’in ve İstiklal Marşı gibi milletimiz için yüce bir değerin anlaşılması için herkes elinden geleni yapmalıdır.“