İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Çalıştayı, üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. 30 Mart 2021 tarihinde Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Mili İrade Salonunda gerçekleşen açılış programına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Metin Alpaslan katıldı.

2021 Yılının Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle hazırlanan tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından AFAD İl Müdürü Metin Alpaslan bir konuşma yaparak Kırşehir İl Risk Azaltma Planı Çalıştayının önemine dikkat çekti. Ülkemizin çeşitli afet türlerine uygun bir yapısı olduğunu ve bu afetlerin hayatımızın bir gerçeği haline geldiğini söyleyen Alpaslan, afetlerin meydana gelmeden önce riskleri azaltmanın öneminin 2020 yılında yaşanan afetlerde bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Deprem afetinin Kırşehir için ilk sırada bulunduğunu anlatan Alpaslan, ilimizde risk oluşturabilecek muhtemel afetler olan sel-su baskını, kaya düşmesi ve kuraklık afetlerinin belirlendiğini ve bu dört afet türü ile ilgili çalıştay oturumları hazırlandığını kaydetti. Çalıştay oturumlarının ardından risklere karşı alınabilecek önlemler ve risklerin azaltılmasına yönelik tedbirlerin yer aldığı bir rapor hazırlanacağını ifade eden Metin Alpaslan, başarılı bir çalıştay temennisinde bulunarak sözlerine son verdi.

AFAD İl Müdürü Metin Alpaslan’ın konuşmasının ardından iki gün boyunca sürecek olan çalıştay oturumlarına geçildi.