Üniversitemiz ile Kırşehir AFAD İl Müdürlüğü arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı. 19 Mart 2021 tarihinde yapılan imza törenine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Kırşehir AFAD İl Müdürü Metin Alpaslan katıldı.

Üniversitemiz ile AFAD arasında “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin iş birliğinin yapılmasının amaçlandığı protokol, üniversitemiz akademik personeli ve öğrencilerine yönelik afet ve acil durumlara hazırlık eğitimi verilmesini ve gerçekleştirilecek faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesini kapsıyor.

Rektör Karakaya: “AFAD’ın Çalışmalarına Bilimsel Destek Vereceğiz”

Protokol ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ulusal ve uluslararası her konuda sorumluluk almaktan çekinmeyen bir üniversite olarak insanlığı ilgilendiren çalışmalarda görev almaktan mutlu olduklarını söyledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Protokol ile AFAD tarafından kamuoyuna yapılacak olan eğitim ve farkındalık çalışmalarına bilimsel akıl olarak destek vereceğiz. AFAD tarafından yapılan faaliyetlerin yaygınlaştırılmasını ve AFAD Gönüllüsü kazanımına yönelik öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin bilgilendirilmesini sağlayacağız. Bu sayede öğrencilerimize detaylı bilgilendirme yaparak onların farkındalığını artıracağız. Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Biz de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bu yılın en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız.”