TÜBİTAK tarafından yürütülen nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması hedefi doğrultusunda öğrencilerin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri kapsamında düzenlenen STAR (2247-C Stajyer Araştırmacı Bursu) Programına üniversitemizden dört öğrenci hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde 145 farklı üniversiteden, 134 farklı lisans programında öğrenim gören bin 500 lisans öğrencisi destekleniyor. Program kapsamında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimiz Hayrun Nisa Bülbül, Meryem Esmeray, Muhammed Fatih Karasu ve Seda Ulaş üniversitemizde yürütülmekte olan TÜBİTAK destekli projelerde burs alma imkânı elde etti.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin TÜBİTAK tarafından desteklenmelerinin kendilerini gururlandırdığını anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının gelişim süreçlerine katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının gelişimi süreçlerine katkı sağlayacak her türlü girişimi desteklediklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ar-Ge kültürü kazanmış, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmiş bireylerin ülkenin geleceğine büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.