Üniversitemiz Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart 2021 tarihinde “Kadın Akademisi” etkinliği yapıldı.  Kadının eğitilmesi ve geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projesi olan ve online olarak gerçekleştirilen Kadın Akademisi’nin açılış programına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin, Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Emine Şener ile akademik ve idari personel katıldı.

Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Emine Şener’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen Kadın Akademisi’nin açılış programında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlamı ile kadınların toplumdaki yeri ve önemine ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Gökbel’in ardından Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin, merkezin faaliyetlerine ilişkin açıklamalar yaparak Kadın Akademisi’nin amacı ve katılımcıların profillerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Nur Çetin “Nasıl ki asırlar önce dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum bu topaklarda kuruldu ve tüm Anadolu’ya yayıldıysa, biz de kadının eğitilmesine ve geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projemiz olan Kadın Akademisini Kırşehir’de başlatıyoruz ve inşallah devam edeceğiz, güçleneceğiz ve yaygınlaşacağız” dedi.

Kadın Akademisi Toplumun Her Kesimine Ulaşacak

Toplumun temelini oluşturan ailenin ve onu bir arada tutan değerlerimizin sadece üniversite öğrencilerine değil, toplumun her kesimindeki bireylere ulaştırma gayesiyle planlanan Kadın Akademisi; kadın, aile ve güçlü toplum üçlüsünün farkındalığı ile oluşturulmuş eğitim programını, tüm kadınlara ulaştırmayı hedefliyor. Katılımcılara, kadının ve ailenin tarihsel süreçteki yerini ve Türk-İslam geleneğindeki değerini aktararak; aile, aile ekonomisi, iş hayatı ve çocuk yetiştirme sürecinde ihtiyaç duyacakları akademik, günlük ve teknik bilgiler verilip güçlü kadın, mutlu aile ile güçlü topluma ulaşma sürecinin interaktif bir zeminde sunulacağı Kadın Akademisi 8 Mart 2021’de yurtiçi ve yurt dışı kursiyerlerin katılımıyla çevrimiçi ilk dersini gerçekleştirdi. 24 Şubat-3 Mart 2021 tarihleri arasında ön başvuru ile katılımcılarını belirleyen Kadın Akademisi’ne ilgili tarihlerde toplam 150 başvuru yapıldı.

Kadın Akademisinin ilk dersi Prof. Dr. Nur Çetin tarafından “Tarihsel Süreçte Kadın ve Aile” isimli sunumla verildi. Çetin’in ardından ise Prof. Dr. Ayfer Şahin, “Türk Toplumunda Kadın” isimli sunumunu gerçekleştirdi. 

Üniversite-toplum etkileşiminin yoğun olarak yaşanması planlanan süreç sonunda katılımcılara, mezuniyet töreni yapılarak üniversitemiz onaylı katılım belgesi verilecektir.