Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırşehir Valiliği tarafından organize edilen bir dizi ziyaret kapsamında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılarak üniversitemizde incelemelerde bulundu. 26 Şubat 2021 tarihinde Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Kırşehir mülki ve idari amirleri katıldı.

İlk olarak Rektör Karakaya’yı makamında ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rektör Karakaya’dan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.  Üniversitemizi adına yakışır bir şekilde yoluna devam ettirmek istediklerini anlatan Rektör Karakaya, pilot üniversite projeleri, kalite süreci, akademik ve fiziki gelişmeler ile yeni kurulan Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında da Bakan Kurum’u bilgilendirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılını "Ahi Evran Yılı" olarak ilan etmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahiliğin başkenti olan Kırşehir’de Ahiliğin daha iyi anlaşılması ve bu kültürün devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ahilik değerlerini yaşatmak ve Ahiliğin gerçek anlamda içerisinde barındırdığı değerleri anlatmak adına üniversitemizin düzenlediği Ahilik Sempozyumlarında sunulan bildirilerden oluşan kitapları Bakan Murat Kurum’a hediye eden Rektör Karakaya, Ahilik Yılı etkinlikleri kapsamında da yine bu değerleri ön plana çıkarmaya çalışacaklarının altını çizdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ve İl Koordinasyon Kurulu üyelerini üniversitemizde misafir etmekten mutlu olduklarını dile getirerek sonlandırdı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin hızla geliştiğini ve kendilerinin de bu gelişimi takip ettiklerini söyleyen Bakan Murat Kurum, bakanlık olarak üzerlerine düşen görevleri yapmaya devam edeceklerini belirterek Rektör Karakaya ve ekibine başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, günün anısına Bakan Murat Kurum’a hediye takdim etti.

Toplantıya katılan heyetle birlikte öğle yemeği yenilmesinin ardından İl Koordinasyon Kurulu toplantısına geçildi.