Koronavirüs Salgını tedbirleri kapsamında yürütülen uzaktan eğitim çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlimizin tüm dinamikleri ile pandemi döneminde de iletişimini devam ettiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversitemiz tarafından ortak düzenlenen ''Pandemi Günlerinde Eğitim'' isimli Webinar online seminer programına katıldı. 3 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşen online seminerde Rektör Karakaya, öğretmenler ile bir araya geldi.

Rektör Karakaya: “Bilginin Kaynağı Eğitim, Eğitimin Öncüleri de Bizleriz”

Tüm dünyayı etkisine alan pandeminin, hayatımızdan çıkacağı dönemin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, her dönemde olduğu gibi bu dönemde de eğitimin en önemli konu olduğunu vurguladı. Ülke olarak eğitimin herkesin ortak meselesi olduğunu ve üniversiteler ile Milli Eğitim Müdürlüklerinin iş birlikleri ile eğitim çalışmalarının desteklenmesinin önemli olduğunu belirten Rektör Karakaya, “Eğitim nasıl olmalı?” sorusuna kafa yorulması gerektiğini kaydetti. Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan pandeminin, tüm evrene de bir mesajı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu süreçte pozitivist paradigmasının etkisini kaybettiğini ve insanlığın yeni bir düşünce sistemine ihtiyaç duyduğunu söyleyerek bu ihtiyacı da ülkemizin en önemli kurumu olan eğitim camiasının karşılaması gerektiğini anlattı. Pandeminin insanlığa verdiği mesajı millet olarak çok iyi algılamamız ve bu yönde çalışmalar yürütmemiz gerektiğini belirten Rektör Karakaya, çağlar öncesi düşünürlerin eğitim ve insan ihtiyaçları üzerine yaptıkları araştırmalardan alıntılar yaparak insanlığın ihtiyacı olan Anadolu Kültürümüzü tekrar yaşatmamız gerektiğini dile getirdi. İnsanı yeniden inşa edecek uğraşlarla ilgilenilmesi gerektiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “17. yüzyıldan beri eğitim konusunda kendimizi yenileyemedik. Batıyı model alan anlayışımıza son verip yeniden insan inşasına başlamalıyız. Bu da bilgi ile mümkün olmaktadır. Bilginin kaynağı eğitim, eğitimin öncüleri de bizler olduğumuz için bu sorumluluk tüm eğitimcilerindir.”

Rektör Karakaya: “İnsanın Hakikati Onun Taşıdığı Ruhtur”

İnsanın sadece bedenden teşekkül olmadığını, yaşadığı zaman ve cisim özelliğinin ötesinde değere sahip olduğunu kaydeden Rektör Karakaya, “İnsanın hakikati onun taşıdığı ruhtur.” diyerek insan denilen varlığın aklın ötesindeki güç ile de muhatap olan bir varlık olduğunu dile getirdi. İnsanın bilgi ile değiştiğini de söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, zamanın her an bilgi ürettiğini ve üretilen bilgiyi kullanabilen toplulukların dünyaya hüküm sürdüklerini anlatarak millet olarak bizlerinde dünyada hüküm sahibi olmamız için kendi kültürünün değerlerinin mücadelesini veren nesiller yetiştirmemiz gerektiğini sözlerine ekledi.  Pandemi dönemi sonrasında dünyanın eskisi gibi olmayacağına da dikkat çeken Rektör Karakaya, pandemi sonrası için çalışmalar yapılmasını ve üniversiteler ile milli eğitim müdürlüklerinin birlikte bir şeyler üretmesi gerektiğini söyledi.

Rektör Karakaya: “Pandemi Döneminde Eğitimde Kalite Güvencesini Hayata Geçirdik”

Seminerin devamında üniversitemizin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pandemi dönemi boyunca üniversitemizin uzaktan eğitim sürecini başarılı bir şekilde yürüttüğünü ve eğitimde kalite güvencesini hayata geçirdiklerini kaydetti. Eğitimde kalite güvencesinin diğer üniversitelere de model olacağını anlatan Rektör Karakaya, ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı olan çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyleyerek aldıkları emaneti menziline ulaştırma çabası içinde olduklarını vurguladı. Başarıya ulaşmak için bedel ödenmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Bu konuda en önemli mesuliyet biz öğretmenler ve eğitimcilere düşüyor.” dedi.

Seminerin sonunda bir konuşma yapan Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, sunumlarından dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür ederek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak ilimizin gelişmesine önemli katkılar sunduklarını belirtti.

Pandemi Günlerinde Eğitim İsimli Seminerin Videosuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.