Yürütücülüğünü üniversitemiz adına Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kurban’ın yaptığı “Ahiler Diyarı Bilimle Şenleniyor” projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Proje Kapsamında 57 Farklı Etkinlik Düzenlenecek

TÜBİTAK tarafından kabul edilen “Ahiler Diyarı Bilimle Şenleniyor”  TÜBİTAK-4007 Bilim Şenliği Projesine 18 bini aktif olmak üzere yaklaşık 40 bin kişi katılacak. Şenlikte; 45 atölye lideri, 4 konuşmacı, 23 rehber ve 1 sağlık personelinin görev alacağı 57 farklı etkinlik düzenlenecek.

Kurban: “Katılımcılara Bilimsel Düşünme Becerileri Kazandırmaya Çalışacağız”

Projenin yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Kurban, bilgi birikiminin bilime, biliminde hızla teknolojiye dönüştüğü günümüzde, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması amacıyla katılımcıların bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik bakış açılarının olumlu yönde gelişmesini sağlamanın ve katılımcılara bilimsel düşünme becerilerini kazandırmanın büyük önem taşıdığını söyledi. Proje ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Mustafa Kurban, “Ahiler Diyarı Bilimle Şenleniyor” sloganı ile Kırşehir’de bilim, teknoloji, spor ve sanat etkinlikleriyle ilk defa kapsamlı olarak bilim şenliği yapmayı planladıklarını anlattı. Kurban proje ile başta üniversitemiz bünyesindeki ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler olmak üzere farklı yaş ve eğitim düzeyindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile öğretmenlere ve aynı zamanda toplumun farklı kesimlerine bilim ve teknoloji arasındaki etkileşimin, etkinlikler ve atölyeler yoluyla eğlenceli şekilde aktarılmasını amaçladıklarını kaydetti. Toplumun her kesiminde bilim kültürünün yaygınlaştırılması ve sevdirilmesi için etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Doç. Dr. Mustafa Kurban, katılımcılarda bilim ve teknoloji farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Planlanan bilim şenliğinde alanında uzman akademisyenlerin atölye lideri ve eğitmen olarak yer alacağını anlatan Kurban, bilimsel bilginin etkin bir şekilde uygulamalı olarak anaokulundan başlamak üzere her yaş seviyesindeki katılımcıya aktarılacağını sözlerine ekledi.

Rektör Karakaya: “Ahiler Diyarı Bilimle Şenlenecek”

Proje ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, proje çalışmalarının önemine değinerek “Ahiler Diyarı Bilimle Şenleniyor” projesinin üniversitemize hayırlı olması dileklerinde bulundu. Projenin başarılı bir şekilde yürütüleceğini ve üniversitemizde farklılık oluşturacağını kaydeden Rektör Karakaya, proje ekibini kutlayarak başarılar diledi.