Bilimsel bilgiye ve inovasyona önem veren üniversitemiz, Türkiye’de teknoloji alanında her yıl düzenlenen ve bu yıl Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2020’ye iki takımla katıldı. Takımlarımızın hazırlamış olduğu projeler alanında uzman akademisyenler ve ekipler tarafından değerlendirilerek başarılı bulundu.

Üniversitemiz 1831 Başvuru Arasından İki Projeyle Ön Kabul Aşamasını Başarıyla Geçti

Bu yıl ilk defa Eğitim Teknolojileri alanında düzenlenecek olan Teknofest 2020 için üniversitemizden iki takım ön elemeyi başarıyla geçti. 1831 proje başvurusunun yapıldığı Teknofest 2020 Eğitim Teknolojileri ön kabul aşamasından oldukça yüksek puanlar alarak elemeyi geçen “Ahiyenilikcimatvizyon4.0” ve “Dinamikİnovasyon4.0” takımlarımız diğer aşamaları da geçerek 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada yerini alabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ahiyenilikcimatvizyon4.0 Takımı “Bilgisayar Tabanlı Dinamik Geometri Öğretim Materyalleri” Projesiyle Hazırlıklarını Sürdürüyor

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Bilal Ateş, Ömer Faruk Ay ve Mustafa Zengin’den oluşan Ahiyenilikcimatvizyon4.0 takımı, “Bilgisayar Tabanlı Dinamik Geometri Öğretim Materyalleri” ile Teknofest 2020 Eğitim Teknolojileri alanında ön kabul aşamasını başarıyla geçti. Hem çevrim içi hem de çevrim dışı olarak çalışabilecek olan ve aynı zamanda ilkokul 1.sınıftan 8.sınıfa kadar bütün öğrencilerin konuları anlamalarını kolaylaştıracak dinamik geometri öğretim materyallerinden oluşan bir e-arşiv oluşturmayı amaçlayan proje ön elemede 100 üzerinden 85 puan alarak oldukça yüksek bir başarı oranı ile ön aşamayı geçti.

Dinamikİnovasyon4.0 Takımı “Artırılmış Gerçeklik Tabanlı Dinamik Geometri Öğretim Yazılımları” Projesiyle Hazırlıklarını Sürdürüyor

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencisi Duran Küçükler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Kaan Ünver’den oluşan Dinamikİnovasyon4.0 takımı ise “Artırılmış Gerçeklik Tabanlı Dinamik Geometri Öğretim Yazılımları” projesi ile Teknofest 2020 Eğitim Teknolojileri alanında ön kabul  aşamasını başarıyla geçti. Dönüşüm geometrisi ve üç boyutlu cisimler konusunda bütün Android cihazlarda ve arttırılmış gerçeklik gözlüklerinde çalışacak etkinlikler geliştirmeyi amaçlayan proje ön elemede 100 üzerinden 83.5 puan alarak bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazandı. Proje üyesi öğrencilerin  hazırlamış olduğu tanıtım videosu Teknofest ve Türkiye Teknoloji Takımının resmi sosyal medya sayfalarında yayınlandı. Takımımız bu sayede Türkiye’de örnek gösterilerek şimdiye kadar Eğitim Teknolojileri alanında resmi sayfadan tanıtımı yapılan tek takım oldu.  Tanıtım videosuna ulaşmak için https://www.instagram.com/p/B_k3KeIJa4k/?utm_source=ig_web_copy_link adresini tıklayabilirsiniz.

Her iki takımında akademik danışmanlığını yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Cahit Aytekin, bu başarının Eğitim Fakültemizin ve üniversitemizin eğitim alanında göstermiş olduğu ilerlemelerin bir yansıması olduğunu söyledi. Aytekin, birçok üniversiteye örnek teşkil eden AYDEP Projesinin yürütüldüğü fakülte olarak Eğitim Teknolojilerine her zaman büyük bir önem veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Rektör Karakaya : “Emek ve Gayret Başarıyı Getirdi“

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, zor günlerden geçtiğimiz  bu dönemde gelen bu başarının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek özgün ve inovatif düşünmenin gücüne her zaman üniversite olarak inandıklarını belirtti. Düşünen insanın dünyayı değiştirebileceğini söyleyen Rektör Karakaya; emek, gayret ve sonunda ortaya çıkan marifetin başarıyı getirdiğini dile getirdi. Çalışmalarını büyük bir azimle evlerinden devam ettiren takımlarımıza başarı dileyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz öğrencilerinin bu başarının devamını getireceklerine olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.