Covid-19 Salgınına karşı sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurularak Merkez Yerleşkemizde peyzaj çalışmaları hızla devam ediyor.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitemiz, baharın gelmesiyle daha yeşil bir yerleşke için çalışmalarına hız verdi. Üniversitemiz Yapı İşleri Teknik ve Daire Başkanlığı tarafından yapılan peyzaj çalışması kapsamında yedi çeşit meyve ağacı 27 Nisan 2020 tarihinde toprakla buluşturuldu. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi çevresine dikilen meyve ağaçları arasında hünnap, ceviz, vişne, kiraz, elma, armut ve zerdali bulunuyor.

Göreve geldiği günden bu yana çok sayıda binanın yapımının bitirilmesine öncülük eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini kaydetti. Gelecek nesillere daha yeşil alanlar bırakmak için üniversitemizin tüm yerleşkelerinde peyzaj çalışmalarının devam ettiğini belirten Rektör Karakaya, doğanın ve yeşilin önemine dikkat çekti.