"Eğitim İçin Sınır Yoktur" sloganı ile çalışmalarını yürüten üniversitemiz, uzaktan eğitim hamlesini bir adım daha ileriye taşıdı. Üniversitemiz eğitimde kalite güvence sistemi kapsamında özgün olarak geliştirilen AYDEP Öğrenme ve Yönetim Sistemi üzerinden tüm derslerini canlı ders şeklinde sorunsuz biçimde yürütmeye devam ediyor. Üniversitemiz canlı derslerin yanı sıra şimdi de lisansüstü tez savunmalarını bu sistem üzerinden yürütmeye başladı.

AYDEP Uzaktan Eğitim Sistemi ile ilk olarak 17 Nisan 2020 tarihinde doktora tez savunması gerçekleştirildi. Savunma, iki akademisyeni başka üniversiteden olmak üzere beş jüri üyesinin katılımı ile gerçekleşti. AYDEP üzerinden yapılan tez savunmasına ilişkin tüm konuşmalar ve görüntüler de kayıt altına alındı.



Koronavirüs salgını nedeniyle insan hareketliliğinin kısıtlandığı bu dönemde lisansüstü programlardaki derslerin ve tez çalışmalarının aksamadan devam etmesi öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Uzaktan eğitimde başarılı bir şekilde kullanılan AYDEP Öğrenme ve Yönetim Sistemi, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren birçok kurum ve üniversitenin ilgisini çekiyor. Üniversitemiz AYDEP Koordinatörlüğü tarafından kurum ve üniversitelere tanıtımı yapılan AYDEP Öğrenme ve Yönetim Sistemimiz, ülkemizin dünyadaki en önemli tanıtım kuruluşu olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı  Başkanlığına (TİKA) da tanıtıldı.