Koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında uzaktan eğitimlerin başlamasının ardından şimdi de Uzaktan Psikolojik Destek Hizmeti verilmeye başlandı. Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkezi (AHİ-PDRMER) ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı iş birliğinde hazırlanan Uzaktan Psikolojik Destek Hizmeti ile danışanların direncini artırarak morallerini olumlu etkilemek amaçlanıyor. 

Öğrencilerinin eğitimleri kadar moral ve motivasyonlarıyla da yakından ilgilenen üniversitemiz, çalışmalarına hızla devam ediyor. Koruyucu-önleyici ruh sağlığı hizmetlerinin birincil ve ikincil önleme düzeylerine göre yapılandırılan ve üniversitemizin eğitim misyonunun bütünleyici bir parçası olan AHİ-PDRMER, yetişkinlik dönemindeki öğrencilerimizin gelişim dönemleri ve ihtiyaçlarını temel alarak kişisel-sosyal gelişim, eğitsel gelişim, kariyer gelişimi alanlarında yeterlikler kazandırmayı amaçlıyor. Üniversitemizde öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin yaşam kariyer gelişimlerini destekleyerek şimdi ve gelecekteki yaşam, rol, olay ve alanlarına hazırlayan profesyonel psikolojik danışmanlık hizmeti sunan AHİ-PDRMER, uzaktan psikolojik destek hizmeti ile bu amaçlarına devam ediyor.  

Öğrencilerin yüz yüze eğitim modelinden uzaktan eğitim modeline geçmesiyle birlikte birden çok hizmeti devreye sokan üniversitemiz, yaşadığımız bu zorlu süreçte insan odaklı yaklaşımlarına devam ediyor. Uzaktan Psikolojik Destek Hizmetine yönelik açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, alınan tedbirlerle birlikte üniversitemizin sorumluluklarının bir kat daha arttığını söyledi. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerinin ruhsal durumları ile de yakından ilgilendiklerini belirten Rektör Karakaya, bu sürecin el birliği ile atlatılacağına inandıklarını belirtti.

Uzaktan Psikolojik Destek Hizmetinden yararlanmak ve randevu almak için http://ahipdrmer.ahievran.edu.tr/index.php/2011-08-28-14-27-8/85-uzaktan-psikolojik-destek-hizmeti-ahi-pdrmer adresini tıklayabilirsiniz.