Koronavirüs salgını nedeniyle geçen hafta uzaktan eğitime başlayan üniversitemizde bu hafta da her derste canlı (senkron) eğitim uygulamalarına başlandı. 6 Nisan 2020 tarihi itibariyle başlayan her derste canlı eğitim aynı anda 40 farklı ders olarak öğrencilere sunuldu.

Bu süreçte sloganını “Eğitim İçin Sınır Yok” olarak belirleyen üniversitemiz, uzaktan eğitim hamlesini bir adım daha ileriye taşıdı. 30 Mart 2020 tarihinde başlayan uzaktan eğitim programında teorik derslerin yüzde 20’si Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Programı (AYDEP) üzerinden canlı (senkron) olarak yürütüldü. Altyapısını güçlendirerek öğrencilerinin eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmadan sürdüren üniversitemizde 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren yapılan derslerin canlı olarak uygulanması kararı alındı. Bu amaçla tüm akademik birimler teorik derslerin canlı yapılabilmesi için kapsamlı bir uzaktan eğitim programı hazırladı.

Binlerce öğrencinin AYDEP üzerinden katılım sağladığı canlı derslerde öğrenciler öğretim elemanları ile ders sırasında interaktif biçimde ders işlerken aynı zamanda karşılıklı olarak ders materyali paylaşımı da yapabiliyor. Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kolaylıkla kullanabildiği AYDEP sisteminde kısa süre içerisinde sınavların güvenli bir şekilde yapılabilmesi için de çalışmalar devam ediyor.

Rektör Karakaya: “Bu Dönemi En Verimli Şekilde Geçirmek İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitimlere ara verilmesinin ardından uzaktan eğitim programlarında hızla iyileştirmeler yapıldığını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu süreçte öğrencilerin eğitimlerinin kesintisiz devam etmesi için çalışmaların hızlandığını belirtti. Öğrencilerin eğitimlerinin yine aynı nitelikte ve kalitede devam etmesi için uzaktan eğitim programlarının canlı yapılmasına karar verdiklerini anlatan Rektör Karakaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz bu süreçte sloganımızı ‘Eğitim İçin Sınır Yoktur’ olarak belirledik. Bunun gereği olarak da öğrencilerimizin sınıf ortamında yapılan derslerde olduğu gibi öğretim elemanı ile bir arada olmasının doğru olduğuna karar verdik. Canlı dersler sayesinde öğrencilerimiz hem derse katılabilecek hem de derse ait materyallere ulaşabilecek. Bu dönemi el birliği ile en iyi ve en verimli şekilde geçirmek için çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”