Üniversitemizde Koronavirüs Salgını nedeniyle durdurulan yüz yüze eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim ile yeniden başladı. 30 Mart 2020 tarihinde başlayan uzaktan eğitim faaliyetlerine öğrenciler yoğun katılım sağladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın birim AYDEP sorumluları ile yaptığı toplantıda eğitime yönelik kararların alınması ile birlikte öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz bir şekilde devam etmesine karar verildi.

İlk Gün Sisteme Giren Öğrenci Sayısı 8106 Oldu

Uzaktan eğitimle verilebilecek derslerin tespitinin yapılması, ders programlarının belirlenmesi ve ilgili derslerin sistem üzerinden öğrenci ve öğretim elemanlarına atamasının yapılmasıyla üniversitemizde uzaktan eğitim süreci başladı. Sistemin kullanımı için birim, bölüm ve anabilim dalı koordinatörleriyle destek ekiplerine ve öğretim elemanlarına üniversitemiz tarafından gerekli eğitimler verildi. 30 Mart 2020 tarihi itibariyle AYDEP üzerinden başlayan uzaktan eğitim sürecine ilk gün 8106 öğrenci katılım sağladı. Senkron derslere katılan öğrenci sayısı ise 1008 oldu. Ayrıca bu eğitimler sırasında sisteme 4187 dosya yüklenirken sistem üzerinden indirilen ders notu sayısı ise 46408’e ulaştı.

Rektör Karakaya: “Sloganımız Belli Yolumuz Belli”

Eğitimin dinamik bir süreç olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizin geçirdiği bu günlerde her bireyin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerin ise ders çalışma sorumluluğuna dikkat çeken Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Eğitim için sınır yoktur. Bu bizim yeni sloganımız. Sloganımız da yolumuz da belli. Uzaktan eğitimlerimizi başarıyla devam ettireceğiz. Bu sürece destek veren herkese teşekkür ediyorum.”