ÜNİAR Devlet Üniversiteleri Sıralamasına Göre Üniversitemiz Hızla İlkler Arasına Giriyor

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından her yıl düzenli olarak yapılan devlet üniversite sıralaması 2020 yılı sonuçları açıklandı. 2020 yılı ÜNİAR sonuçlarına göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, gösterdiği başarılı performans sonucunda ilkleri zorlamaya devam ediyor. Bilim, teknoloji, kültür, sanat, spor ve daha birçok alanda başarılı faaliyetler yürüten üniversitemiz, 2019 yılında gösterdiği başarıyı katlayarak ÜNİAR’ın 2020 listesinde üst sıralarda yerini aldı.

2006 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler İçinde En Üstlerdeyiz

ÜNİAR verilerine göre 2019 yılında Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 116 üniversite arasından 66. sırada olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2020 yılında 123 üniversite arasından 39. sıraya yükselerek çok önemli bir başarı sağladı. Üniversitemiz 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamalarında da yüksek başarı göstererek listede üstlere yerleşti. 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019 yılı genel sıralamasında 63 üniversite içinden 23. sırada yer alırken 2020 yılı sonuçlarına göre 70 üniversite arasından listede 15. sıraya yükselerek başarısına bir yenisini daha ekledi.



Eğitim Fakültemiz Türkiye 3.sü

Devlet üniversitelerinin fakülte sıralamasında da Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkiye 3.sü olarak önemli bir başarı elde etti. Eğitim Fakültemiz Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) ile kaliteyi eğitimde yaşatmayı hedefleyerek ülkemizde eğitime yeni bir bakış açısı kazandırdı. Son iki yıldır pilot olarak Eğitim Fakültemizde uygulanan AYDEP ile Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, başarılarına yenisini eklemeye devam ediyor. Eğitim Fakültemiz 2019 yılında devlet üniversitesi fakülteleri sıralamasında 37. sırada yer alırken 2020 yılında 3. sıraya yükselerek Türkiye’nin köklü birçok üniversitesini geride bıraktı. 

Pilot Üniversitenin Pilot Fakültesinden Önemli Başarı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından pilot üniversite seçilen üniversitemiz tarım ve jeotermal alanda önemli projeler üreterek adını her alanda duyurmaya devam ediyor. Tarım alanında yürüttüğü projeleri ile başarılı bir performans sergileyen Ziraat Fakültemiz, başarısının meyvesini almaya başladı. Ziraat Fakültemizin hayata geçirdiği projeler, üniversitemizi her alanda başarıya götürerek sıralamalarda önemli sonuçlar elde etmesini sağladı. ÜNİAR verilerine göre Ziraat Fakülteleri sıralamasında fakültemiz 2019 yılında 22. sıradayken 2020 yılında 7. sırada yerini aldı.


Rektör Karakaya: “Bu Sonuçlar Gurur Verici Ancak Bizim İçin Yeterli Değil Daha Fazlası İçin Daha Çok Çalışacağız”

ÜNİAR’ın açıkladığı verilerle ilgili bir açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin oldukça başarılı bir performans sergilediğini ve bu başarının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye genelinde yapılan sıralamalarda gösterilen başarının önemli olmasının yanı sıra yeterli olmadığını vurgulayan Rektör Karakaya, tüm kategorilerde ilk sıralarda yer almak için daha fazla çalışacaklarını ve her alanda faaliyet içinde olacaklarını kaydetti. Üniversitemizin akademik, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif gibi alanlarda başarılı faaliyet yürüttüğünü anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu başarılarını ortaya çıkardığı proje ve çalışmalarıyla da taçlandırdığını dile getirdi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin hedefi belli bir üniversite olduğunu ve hedefinde emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin çalışmalarına hızla devam ettiğini ve bundan sonra da çok sayıda başarılı işlere imza atacaklarını söyledi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alana model çalışmalar yürüttüğünü anlatan Rektör Karakaya, bu yükselişin tesadüf olmadığını, yapılan çalışmaların ürünlerini almaya başladıklarını söyledi. Eğitim Fakültesi ve Ziraat Fakültelerindeki yükselişte iki fakültede yapılan ulusal projelerin çok önemli katkısı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu yükselişin hızla devam edeceğini vurguladı. Rektör Karakaya, üniversitemizin gelişimine katkı sağlayan üniversite yönetimine, akademisyenlere ve idari personeline teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.