Kalite Yönetim Sistem Belgesine sahip ilk devlet üniversitesi olma özelliğiyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi diğer kamu kurumlarına öncü olmaya devam ediyor. Kaliteyi kurum kültürü haline getirme anlayışıyla hareket eden ve paydaşlarıyla her zaman dayanışma içinde olan üniversitemiz tecrübelerini bu defa T.C. İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığıyla paylaştı. 03 Mart 2020 tarihinde Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Bşk. Yrd. Tuğgeneral Murat Bulut, Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı ekibi ile Üniversitemiz Kalite Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ekibi katıldı.

Rektör Karakaya: “Anadolu Kültürü Dünyanın Endemik Kültürüdür “

Kalite çalışmaları ve süreçleri hakkında Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Bşk. Yrd. Tuğgeneral Murat Bulut ile beraberindeki rütbelilere bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bütünleşik Kalite Sistemine 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununu, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemini, YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütlerini eklediklerini böylece performanslarını ayrı ayrı ölçmek yerine birleştirdiklerini ifade etti. Bu sistemde önlerindeki bir yıllık süreci önce taahhüt edeceklerini vurgulayan Karakaya, taahhütlerinin iç tetkiklerle takip edileceğini, her birimin akran öğrenmesi yoluyla altı ayda bir gözden geçirileceğini ve en sonunda da olumlu ve olumsuz yanlarının belirlenip risk analiz yöntemiyle bunları gidereceklerini söyledi. İnsan yetiştirmenin, kaliteyi artırmanın bedeni ihtiyaçlardan ibaret olmadığını kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “İnsan yetiştirmenin asıl amacı insanın ruhunu yükseltmektir. Biz Anadolu olarak dünyanın alternatifi bir milletiz ve bizde kalite kültürü gönüllerimize işlemiştir, mekanik değildir. Bu yüzden Anadolu Kültürü dünyanın endemik kültürüdür, zaten Ahilik demek de kalite demektir. Kaliteyi gönüllerde oluşturabilme, insanın ruhunun yüceltebilme şu anki temel uğraşımızdır, modern paradigma sadece bedensel ihtiyaçları karşılar, biz bununla yetinmeyeceğiz.” dedi. Üç yıldır pilot olarak uyguladıkları AYDEP  Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi ile de bir öğrencinin üniversiteye başlaması ile bitirmesi arasındaki farkı da ölçeceklerini belirten Rektör Karakaya, bu ölçümü Türkiye’de ilk defa Ahi Evran Üniversitesinde yapacaklarının altını çizdi.

Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından Kalite Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk, Üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili sunumunu katılımcılarla paylaştı. Sunumların yapılmasının ardından katılımcıların soruları cevaplandı.

Toplantı sonunda Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Bşk. Yrd. Tuğgeneral Murat Bulut, kalite yönetim süreci hakkında verdiği bilgilerden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür etti.