Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, geçtiğimiz günlerde yeni binalarına taşınan Tıp Fakültesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 20 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, fakülte personeli ve öğrencilerle bir araya gelen Rektör Karakaya’ya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ile daire başkanları eşlik etti.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya ve beraberindekiler, fakültenin fiziki ve genel şartları hakkında fakülte yönetiminden bilgiler aldı. Tıp Fakültesinin yeni binasında eğitim-öğretime başlamasından mutluluk duyduğunu belirten Rektör Karakaya, yeni taşınılan binada bazı eksikliklerin olacağını ancak bunları gidermek için de dinamik bir yapılarının olduğunu söyledi.

Dekan Karahocagil: “Morfoloji Binamızın Planı ve Olanakları Memnun Edici”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve beraberindeki heyetle yeni Tıp Fakültesi binasında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya amfiler, anatomi laboratuvarı, debriefing odası, öğrenci polikliniği, osce salonu, gözlemci odası, genel uygulama alanları hakkında bilgiler aldı. Yeni Tıp Fakültesi binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Dekan Karahocagil, Morfoloji Binasının planının ve olanaklarının memnun edici olduğunu, eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını söyledi. Uygulama alanları hakkında da bilgiler veren Karahocagil sözlerine şu şekilde devam etti: “Simülasyona dayalı maket üzerinden simüle hasta verdiğimiz senaryoyu oynarken öğrencimiz dijital ortamda tanısını koyup tedavisini verecek. Öğrencinin burada konuştuğu ve yazdığı her şey, davranışı, iletişim becerileri hasta üzerinden ölçülecek.” dedi.

Rektör Karakaya: “Hekimler İnsana Ruhu ve Bedeniyle Dokunacak Bir Felsefeyle Yetişmeli”

Anatomi laboratuvarında öğrencilerle bir araya gelerek tıp öğrencilerinin özellikli ortamlarda ders almalarının geleceğe hazırlık noktasında önemli olduğunun altını çizen Rektör Karakaya, kendilerinin fiziki zemini ve mekânı bu yönde oluşturduklarını belirtti. Hekimlerin insani bir değer ve felsefeyle yetişmelerinin önemine değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şöyle devam etti: “Hekimler insana ruhu ve bedeniyle dokunacak bir felsefeyle yetişmelidir. İbn-i Sina tarihte buna örnektir, derinleştiği yer mantık ve felsefedir. Materyal düşünce, mekanik felsefe bu toprakların felsefesi değildir. Kâinatı tanımak asıl gayemiz olmalıdır. Salt bedenle ilgilenir bunun üzerine düşünürseniz sizlerde bir noktadan sonra makine olursunuz.” dedi.

Öğrencilerin taleplerini dinleyerek onlardan gelen soruları cevaplayan Rektör Karakaya, kendilerinin imkânlar çerçevesinde ihtiyaçları gidereceklerini, amaçlarının da problem çözmek olduğunu dile getirdi. Öğrencilere inancının tam olduğunu ve onlara güvendiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde yetişen gençlerin Türkiye’nin elit tabakasıyla yarışacak düzeyde eğitim alacaklarını vurgulayarak öğrencilere eğitim hayatlarında ve daha sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Rektör Karakaya: “Sabrı Problemin Üzerine Koyduk”

Rektör Karakaya incelemelerin ardından Tıp Fakültesi Toplantı Salonunda fakülte yönetimi ve öğretim elemanları bir toplantı yaparak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Fakülte binasını yaparken sabrı problemin üzerine koyduklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya “Sabrı göze alarak başladık ve problem çözme odaklı olacağız dedik, dayandık ve şu an bir şeyleri başardığımıza inanıyoruz.” dedi.

Tıp Fakültesi öğretim elemanları ile istişarelerde bulunan Rektör Karakaya, eksiklerin kısa sürede giderilmesi için yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. Modern imkanlarla birlikte eğitim-öğretim kalitesinin de artacağına inandığını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, insan odaklı ve nitelikli hekimler yetiştirmek için imkanların hızla iyileştirileceğini sözlerine ekledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının öğrencilerimiz, personelimiz ve üniversitemiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Karakaya, öğrencilere ve personele çalışmalarında başarılar diledi.