Kırşehir’in değerlerini markalaştırmak için çalışmalar yürüten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, tarım ve jeotermal alanda yaptığı çalışmalar ile bölgesel kalkınmaya çok önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Üniversitemizin destekleri ile Karakurt’ta ilk etapta 126 dönüm üzerine kurulan jeotermal serada ilk ürünler alınmaya başlandı.

Karakurt bölgesinde Agronet Seracılık A.Ş. tarafından üç etap olarak planlanan jeotermal seranın ilk etabı 126 dönümden oluşuyor. İkinci etabın 127, üçüncü etabın ise yaklaşık 60 dönüm olarak yapılması planlanıyor. Faaliyete geçen birinci etapta şimdilik 142 kişilik istihdam oluşturulurken üç etap tamamen faaliyete geçtiğinde yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanacak. Jeotermal serada şu an için tek bir ürün yetiştirmeyi hedefleyen yatırımcı firma, tek üründen yıl boyu ürün almayı planlıyor. Serada dönüm başına 60 ton ürün elde edilmesi hedeflenirken ilerleyen zamanlarda alt yapıyı değiştirip çeşitli sebze ve meyvelerin de üretilmesi planlanıyor. Jeotermal sudan faydalanarak domates üretiminin yapıldığı serada yetiştirilen domatesler toplanmaya başladı ve ilerleyen günlerde ihraç edilecek.

İlk Ürün Rektör Karakaya’ya Hediye Edildi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gelişimi için çalışmalarını aralıksız devam ettiren Rektör Karakaya’yı, Agronet Seracılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eygün ziyaret ederek üretilen ilk ürünü hediye etti. Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında tarım ve jeotermal alanda pilot üniversite olarak yaptıkları çalışmaların alanda hayat bulmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Amaçlarının bölgesel kalkınmaya destek vermek olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, pilot proje çalışmalarının her proje için başarılı bir şekilde yürüdüğünü söyledi. Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak yapılacak her türlü yatırıma hem akademik hem de fiziki anlamda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını tekrarlayarak yatırımcıları Kırşehir’e davet etti. Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, Agronet’i tebrik ederek başarılar diledi.