Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi artan bir ivme ile uluslararasılaşma yolundaki politikalarını sürdürüyor. Yaklaşık bin 200 yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitemiz aynı zamanda Erasmus+ KA103, Erasmus+ KA107, Mevlâna ve Farabi Değişim Programlarıyla yurt içi ve yurt dışında sağladığı eğitim ve staj iş birlikleri sayesinde etkileşimi daha da artırıyor.

Değişim Programlarına İlgi Günden Güne Artıyor

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisinin koordinasyonunda ikili iş birliklerini artırmak için imzalanan protokollerle hem öğrenci hem de akademisyen hareketliliğinin en üst noktaya çıkarılması hedefleniyor. Erasmus+ ve Mevlâna değişim programları kapsamında yurt dışındaki üniversitelerle eğitim ve staj faaliyetleri gerçekleştirilirken Farabi değişim programıyla da Türkiye’deki üniversitelerle öğrenci değişimine olanak sağlanıyor. 2014 yılında Erasmus, Mevlâna ve Farabi değişim programlarında etkileşime giren (üniversitemize gelen ve giden) toplam öğrenci sayısı 154 iken bu sayı 2019 yılı ile 291’e ulaştı. Yaşanan bu gelişmelerle adını duyurmaya devam eden üniversitemiz, markalaşma ve dünyaya açılma hedefleri bakımından önemli adımlar atıyor.

Rektör Karakaya: “Öğrencilerin Farklı Ülkelerde Deneyim Kazanmalarını Önemsiyoruz”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin kaliteli bir eğitim süreci geçirmelerini ve aldıkları bu eğitimle geleceğe nitelikli bireyler olarak hazırlanmalarını istediklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilere yönelik faaliyetlerin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Erasmus ve Mevlâna öğrenci değişim programlarıyla çok sayıda öğrenciye değişim imkânı sunduğunu anlatan Rektör Karakaya, öğrencilerin farklı ülke ve üniversitelerde deneyim kazanmalarını önemsediklerini kaydetti. Ayrıca bin 200’e yakın yabancı uyruklu öğrencinin üniversitemizde eğitim-öğretime devam ettiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu öğrencilerin kültürel etkileşime de katkı sağladığını ifade etti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde dünyanın tüm renkleriyle geleceğe mesaj vermek istediklerinin altını çizen Rektör Karakaya, gençlere bağladıkları umudun geleceği şekillendireceğine inandığını sözlerine ekledi.