Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri son iki yıldır başarılı ameliyatlara imza atıyor. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın göreve gelmesiyle birlikte üniversitemize kazandırdığı Tıp Fakültesi, kaliteli eğitim anlayışı ve alanında uzman doktorları ile Kırşehir’in sağlık sektöründe marka şehir olması için çalışıyor.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, ilimizde gerçekleştirdikleri kalp ve damar ameliyatları hakkında bilgiler verdi. Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık iki yıldır açık kalp ameliyatları, şah damarı ameliyatları, kalp kapak ameliyatları ve aort damarı ameliyatları yaptıklarını anlatan Uyar, bu süre boyunca 250’den fazla açık kalp ameliyatı ile beş kez aort atar damar balonlaşması ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini dile getirdi. İlk ameliyatını yedi yıl önce Manisa’da geçiren bir hastanın üniversitemizde gerçekleştirilen ikinci ameliyatını anlatan Doç. Dr. İhsan Sami Uyar sözlerine şu şekilde devam etti: “Bypass ameliyatı sonucu damarları yeniden tıkanan hastaya tekrar Bypass ameliyatını gerçekleştirdik. Bu ameliyat normalde de zor bir ameliyat olmasına rağmen biz hastayı ikinci kez ameliyata aldık. Kalp ve damar ameliyatları riskli ameliyatlardır. Dünyadaki ölüm oranı ortalama yüzde 3-5 civarı iken bizim için bu oran yüzde bir. Yaptığımız ameliyatlarda ölüm olmadı ve enfeksiyon geçiren hastamız da yok. Bizim bu alanda gerçekleştirdiğimiz ameliyatlar sonucundaki en büyük başarımız bu aslında. Sıradan bir ameliyat gibi ekibimizle açık kalp ameliyatları gerçekleştiriyoruz.”

Uyar: “Yaptığımız Ameliyatlarla Dünya Başarı Standartlarının Üzerindeyiz”

Son yapılan aortun balonlaşması ameliyatı ile ilgili bilgi veren Uyar, bu ameliyatın aortun çapının 5,5 cm’yi geçmesi ve aortun yırtılma tehlikesinden dolayı yapıldığını söyledi. Yırtılma gerçekleştiğinde ölüme sebep olduğunu belirten Uyar, yırtılmayı engellemek için şimdiye kadar beş kez bu ameliyatı yaptıklarını ve hastaya suni damar taktıklarını anlattı. Kırşehir’de yaşayan halkın bu tip karmaşık ameliyatlarda çevre illere giderek tedavi olmaya çalıştıklarını ifade eden Uyar, aslında yapılan bu ameliyatların dünya başarı standartlarının üzerinde olduğunu kaydetti. Gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlar sayesinde sadece ilimizden değil başka şehirlerden de ameliyat olmak isteyen hastaları kabul ettiklerini dile getiren Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, Kırşehir’in Kalp ve Damar Cerrahisinde kaliteli bir alt yapıya sahip olduğunu vurguladı. 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde bir doçent, iki doktor öğretim üyesi ve bir uzman doktor ile hizmet verdiklerini belirten Doç. Dr.  İhsan Sami Uyar, hastanede bulunan teknik ekipmanın, sağlık malzemesinin ve hizmet veren sağlık görevlilerinin her açıdan yeterli ve hastaya gerekli tedaviyi eksiksiz uygulayacak durumda olduğunun altını çizdi. Başarılı ameliyatlar yaparak hastaların başka illere gitmeden sağlıklarına kavuşması için imkân sağlayan ve destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür eden Uyar, aynı zamanda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünün alt yapısını oluşturan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Sami Karacan, Uzm. Dr. Mehmet Fatih Alpay, Uzm. Dr. Gökhan Yiğit Tanrısever’i de başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.