Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve yönetim kurulu üyeleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 21 Ocak 2020 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Kırşehir’in ve üniversitemizin genel durumu görüşüldü.

Kırşehir Kent Konseyinin faaliyetlerine devam ettiğini anlatan Başkan Tahsin Üçgül, sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile kent yaşamının kalitesini arttırmayı, çevreye ve yoksulluğa karşı duyarlı programlar oluşturmayı planladıklarını dile getirdi. Kırşehir’in tarihine ve kültürüne sahip çıkarak kentin değerlerini geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Üçgül, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ilimizin en önemli değerlerinden biri olduğunu kaydetti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin, ilimizin kalkınması ve gelişmesi için çok sayıda başarılı projeye imza attığını vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Kırşehir’in gelişimi için gösterdikleri yoğun çabalardan dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür etti.

Şehrin dinamikleri ile sürekli iletişim halinde olmaya özen gösterdiklerini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’in tarihi bakımdan çok önemli bir il olduğunu vurguladı. İlimizin gelişip kalkınması adına herkesin çalışması gerektiğini dile getiren Rektör Karakaya, “Biz üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.” diyerek şehrin tüm kurumları, sivil toplum kuruluşları ve dinamiklerinin Kırşehir için çalışması gerektiğini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve beraberindekilere teşekkür etti.