Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yerelden ulusala dünyaya açılmaya vizyoner duruşunu sürdürmeye devam ediyor. Eğitim, bilim, spor ve sosyal alanlardaki başarısıyla dünyaya açılan üniversitemiz, Malezyalı öğrenci, öğretmen ve velileri ağırladı. Malezya’nın Sabah Eyaleti Eğitim Bakanı Mistrine Rodin eşliğinde üniversitemizdeki eğitim fırsatlarını yerinde görmek  isteyen Malezyalı öğrenci ve veliler üniversitemizi ziyaret ederek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile bir araya geldi. Malezyalı heyetin ziyaretleri esnasında Rektör Karakaya’ya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt, Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Erman Akıllı  eşlik etti.

Rektör Karakaya : “Gönül Coğrafyamızda Yer Alan Malezya’dan Öğrencilerimizi Üniversitemize Bekliyoruz”

Malezya’nın ülkemizin gönül coğrafyasında yer aldığını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 1200’e yakın yabancı uyruklu öğrenciyi Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde ağırladıklarını, bunun yanında Malezya’dan daha çok öğrenciyi ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. Türkiye’de yaklaşık 200’e yakın devlet ve vakıf üniversitesi olduğunu anlatan Rektör Karakaya, Türkiye’nin Yükseköğretimde bir yenilenme hareketi başlattığını vurgulayarak üniversitemizin de içinde yer aldığı pilot üniversite projelerine değindi.  Sektöre katkı verip yatırımın önünü açan bir üniversite olduklarını dile getiren Karakaya, bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşmada öncü bir kurum olmak istediklerini söyleyerek Ahi Evran-ı Veli’nin iş ve kalite ahlakına sahip çıkacaklarını vurguladı.

Malezyalı heyetin ziyaretlerinden oldukça memnun olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, kendisinin de Malezya’yı ziyaret ettiğini ve orada kendisini ülkesinde gibi hissettiğini sözlerine ekledi.

Sabah Eyaleti Eğitim Bakanı Mistrine Rodin ziyaret sebeplerinin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin öğrenim fırsatlarını yerinde görmek ve şehrin kültürel zenginliklerini tanımak olduğunu belirterek, Kırşehir’de ve Ahi Evran Üniversitesinde olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Ziyaret hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.