Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından Üniversitemize 2019 yılı içinde göreve başlayan akademik ve idari personele yönelik Temel Kalite Yönetim Sistemi eğitimi verildi. 28 Kasım 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Aşık Paşa Salonunda gerçekleşen eğitimi Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk verdi.

YÖK tarafından başlatılan kalite sürecinin içerisinde olduklarını anlatan Öztürk, üniversitemizdeki kalite sürecinin diğer üniversitelere örnek teşkil ettiğini kaydetti. Üniversitemizin yönetmekte olduğu Kalite Yönetim Sistemi içerisinde yer alan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, YÖKAK Dış Değerlendirme Ölçütleri ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi sistemelerine değinen Öztürk, ayrıca Kontrol Kanununa göre oluşturulan Bütünleşik Yönetim Sistemi içerisinde yer alan stratejik plan, iç kontrol standartları, risk yönetimi, süreç yönetimi, faaliyet planları, memnuniyet yönetim sistemleri hakkında da bilgilendirme yaptı.

Üniversitemize yeni başlayan tüm akademik ve idari personele bu eğitimlerin verileceğini ve periyodik olarak tekrarlanacağını belirten Öztürk, bu eğitimler sayesinde personelin süreçten faydalanacağını ifade etti.