Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından EndNote Veri Tabanının etkili kullanımına yönelik Kullanıcı Eğitimi Semineri düzenlendi. 28 Kasım 2019 tarihinde  Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda verilen eğitim seminerine çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

EndNote Eğitmeni Hakan Uyar tarafından verilen EndNote eğitiminde, EndNote veri tabanının sağladığı kolaylıklar anlatıldı. Bir online arama aracı da olan EndNote’ta olan özellikleri anlatan Uyar, bu sistemle arama-tarama, referansları yeniden düzenleme, özel kütüphane oluşturup yönetme, otomatik kaynakça oluşturma, makale arama, sınırsız dosyalama, aktif log kayıtları ile yapılan değişikleri anında kontrol etme, EndNote Online Match ile en uygun dergi seçimini kolaylaştırma ve makale yayınlama sürecini hızlandırma gibi konularla ilgili ayrıntılı bir de sunum yaptı.