Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. “Geleceğin Öğretmeni” adlı temayla düzenlenen program 26 Kasım 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşti. Programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahsederek “Öncelikle tüm hocalarımın öğretmenler gününü tüm samimi duygularımla kutluyorum. Eğitim bir iş değil bir davadır. Eğitim bizim istikbalimizle alakalı bir meseledir. Eğitim yolunda can veren bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” diye konuştu. Ülkemiz için en hayırlı öğretmenin idealist, iyi karakterli ve edepli nesiller yetiştiren öğretmenler olduğunu söyleyen Dekan Balay, bu öğretmenlerin geleceğimizi kurtardığını vurguladı. Konuşmasının sonunda Dekan Balay, Merhum Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Öğretmen imanlı, edepli ve liyakatlı olmalı, yoksa o öğretmen ne kadar şey bilirse bilsin değersizdir.” Sözünü paylaştı.

Program Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Gamze Şahin ve Tolga Kalıpçı’nın günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerini okumasıyla devam etti.

“Geleceğin Öğretmeni” temasıyla düzenlenen programa Eğitim Fakültemiz Mezunu Çizgi Ötesi Öğretmen Emre Özel, öğretmenlere yönelik yapılan ücret memnuniyeti, çalışma koşulları, mesleki özerklik gibi konularla ilgili yaptığı anket çalışmasını sundu. Daha sonra meslek hayatından bahseden Özel, “Yaptığımız mesleğin farkına varmalıyız, çünkü biz çocukların kalplerine ve ruhlarına dokunuyoruz.” dedi. Öğretmenlerin bir davanın temsilcileri olduğunu belirten Emre Özel, öğrencilere örnek olacak ve onlara yön verecek çalışmalarından bahsederek programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Program Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Necati Karayel’in şefliğinde hazırlanan koro konseri ile son buldu.