Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ)  “Nesiller Mimarı Olarak Öğretmenler” konulu konferans verdi. ALKÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa çok sayıda davetli, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitimin milletlerin varlıklarını sürdürme eylemi olarak tanımlayarak milletlerin kendi değer ve kültürleri ile var olma mücadelesi olduğunu kaydetti. Bütün medeniyetlerin kurucularının da yıkılmasına sebep olanların da muallimler olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü medeniyeti inşa eden değerler ilim, sanat ve felsefenin oluşturduğu değerler ortamında din ve inançlardır. Toplum bir bütün olarak düşünülürse merkezi eğitim, çekirdeği eğiticilerdir. Toplumun her sektörü eğitim alanında kesişmektedir. Eğitim alanını da anlamlı kılan eğiticiler, yani muallimlerdir. Böylece muallimin toplumdaki değeri kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Bu kadar merkezi bir alanı oluşturan muallimler, milletleri ayağa kaldıracak, onun ruhundaki bilinci ve heyecanı canlandıracak bir mesuliyeti taşıdığı tartışılmaz bir gerçektir.” Konuşmasının sonunda ruhunu beslediğimiz çocuklarımızın aklını koruyarak düşünür, filozof ve mütefekkir çıkaracak bir yolun başlangıcını yapmayı temel hedef olarak belirlemek gerektiğini söyleyen Rektör Karakaya, öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının gününü kutlayarak onlara hayatlarında başarılar diledi.

Konferansın sonunda ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Tansel Tuğcu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya günün anısına Alaaddin Keykubat Mührünü hediye etti.