Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Ankara Şubesi tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde Dünya KOAH Günü Toplantısı düzenlendi. 23 Kasım 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Can Öztürk, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Köksal, Üniversitemiz Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Ertük, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim elemanı Dr. Burcu Öztürk, TÜSAD üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, böyle bir toplantının üniversitemiz ev sahipliğinde yapılmasını kendilerini mutlu ettiğini belirterek toplantının verimli geçmesi temennisinde bulundu. 

Toplantıda Prof. Dr. Arzu Ertük “Yaşlanma ve Akciğer”, Prof. Dr. Can Öztürk “Klinik Pratikte KOAH Alevlenme Tanı ve Tedavisine Yaklaşım” ve Dr. Burcu Öztürk “Olgu Sunumu” konularında sunumlarını katılımcılarla paylaştılar.

Toplantı sonunda katılımcılar, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi ile Kırşehir’deki tarihi ve turistik yerleri gezdiler.