Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen “Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik Pazarlama ve Markalaşma Projesi Genç Fikirler Atölyesi” kapsamında üniversitemizde bir eğitim verildi.  25 Kasım 2019 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen eğitime Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Damla Ebru Aktaş, Gümrük ve Ticaret Uzmanı Pelin Örten Demirci, İhracat Uzmanı Hatice Bozkır, İhracat Uzmanı ve Şube Müdürü Yasin Uzun, Kırşehir Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Gökbel: “Girişimcilik Ülkemiz Ekonomisi Açısından Son Derece Önemli Bir Kavramdır”

Programda açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel yaptı. Gökbel konuşmasında, “Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik Pazarlama ve Markalaşma Projesi Genç Fikirler Atölyesi” eğitiminin üniversitemizde verilmesinin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek üniversite olarak bu işin bilimini yaptıklarını vurguladı. “Girişimcilik ülkemiz ekonomisi açısından son derece önemli bir kavramdır.” diyen Prof. Dr. Ahmet Gökbel, rekabet gücünün artırılmasının ekonomimiz açısında önemine değindi. Ekonomiyle ilgili birçok kavramı 8 yüzyıl öncesinden Ahi Evran-ı Veli’nin bulduğunu ve bunları uygulamaya başladığını kaydeden Gökbel, bu eğitimin başarılı bir şekilde tamamlanmasını umut ettiğini belirterek eğitime katılanlara başarılar diledi.  

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Damla Ebru Aktaş bir konuşma yaptı. Aktaş konuşmasında, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler vererek “Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik Pazarlama ve Markalaşma Projesi Genç Fikirler Atölyesi”nin amaçlarına değindi.

Demirgüneş: “Online Satış ve Pazarlama Ülke Ekonomisine Sağladığı Katkıdan Dolayı Çok Önemlidir”

Daire Başkanı Damla Ebru Aktaş’ın konuşmasının ardından İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Banu Külter Demirgüneş bir konuşma yaptı. Demirgüneş konuşmasında, Ticaret Bakanlığı yetkilileri tarafından verilen eğitimlerin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek ülkemizde kullanımı yaygın olan e-ticaret konusuna değindi. Dünyada internet kullanımının her geçen gün arttığını ve dünya pazarlarındaki markaların online olarak satışlara devam ettiğini anlatan Doç. Dr. Banu Külter Demirgüneş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu online satış ve pazarlama her şeyden önce ülke ekonomisine sağladığı katkıdan dolayı çok önemlidir. Bu nedenle ekonomimiz için ve istihdam sağlamak amacıyla bizim de online satış ve hizmetler konusunda dünya pazarlarında yer almamız gerekiyor.”

Demirci: “Projemizle Sizlerin Ufkunu Açmayı, Sizlere Cesaret Vermeyi ve Sizlerden Destek Almayı Amaçlıyoruz”

Doç. Dr. Banu Külter Demirgüneş’in konuşmasının ardından Gümrük ve Ticaret Uzmanı Pelin Örten Demirci söz alarak “Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik Pazarlama ve Markalaşma Projesi” hakkında katılımcılara bilgiler verdi. “Projemizle sizlerin ufkunu açmayı, sizlere cesaret vermeyi ve sizlerden destek almayı amaçlıyoruz.” diyen Demirci, esnaf ve sanatkarların sorunlarını tespit ederek çözümlemeye çalışmanın ve onlara iç ve dış pazar hizmetlerinde katkı sağlamanın temel amaçları olduğuna değindi.

“Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik Pazarlama ve Markalaşma Projesi Genç Fikirler Atölyesi” eğitimi düzenlenen “Davranışsal Ekonomi” isimli sunumun yapılmasının ardından sona erdi.

Eğitim programı daha sonra Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Şeyh Edebali Salonunda düzenlenen E-Ticaret Eğitimi ile devam etti.