Üniversitemiz ile İŞKUR ve ARGONET Seracılık A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında Ziraat Fakültemiz koordinasyonunda ve Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 19 Ağustos 2019 tarihinde verilmeye başlanan Örtü Altı Sebzeciliği Eğitimi sona erdi. Yaklaşık 4 ay süren ve 96 kursiyerin aldığı Örtü Altı Sebzeciliği Eğitiminin sertifika töreni 22 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Karakurt Bölgesinde kurulan jeotermal serada gerçekleşen sertifika törenine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, İŞKUR Kırşehir İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük,  akademik ve idari personel ile kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Tarım ve Jeotermal alanda pilot üniversite seçildiğini belirterek belirlenen alanlarda geliştirilen projelerden birinin de Termal Seralarda Kümelenme Projesi olduğunu vurguladı. Termal Seralarda Kümelenme Projesi kapsamında özel işletmelerle üniversitemiz arasında protokoller imzalandığını ve bu kapsamda ilimizin ekonomisine katkı sağlamak adına çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Rektör Karakaya, gerçekleştirilen eğitim programı sonunda sertifika alan 58 kişinin de jeotermal serada istihdam edildiğini söyledi. Termal Seralarda Kümelenme Projesinin bölgenin ve ilimizin ekonomisine sağlayacağı katkının yanı sıra çekirdek ailenin geçimine de önemli derecede destek olacağını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’in en önemli değerlerinden biri olan jeotermalin tarım alanında kullanılmasıyla bölgede bitki çeşitliliğinin de artacağını dile getirdi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projelere bilimsel anlamda katkılar sunduğunu dile getiren Rektör Karakaya, hem ilimizin kalkınması hem de üniversitemizin gelişmesi adına ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceklerini belirtti. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, onlara çalışma hayatlarında başarılar diledi.