Tıp Fakültemiz Morfoloji Binasında Sona Yaklaşıldı
Rektörlüğünün ilk döneminde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki anlamda 4 kat gelişmesine, pilot projeler ve kalite çalışmalarıyla bölgede model bir üniversite oluşturma anlamında çok önemli çalışmalara liderlik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeni döneminde de çalışmalara hız verdi. 2007 yılında kurulmuş ancak bir türlü ilerleme kaydetmemiş olan Tıp Fakültesi, Rektör Karakaya’nın yoğun çalışmaları sonucu 2016 yılında öğrenci almayı başarmıştı. Rektör Karakaya uzun uğraşlar sonucunda Tıp Fakültesine öğrenci alımını kabul ettirmekle birlikte öğrencilerin temel eğitimi Kırşehir’de almaları içinde oldukça çalışmış ve bunu başarmıştı. O zaman verdiği söz olan Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitim-öğretim göreceği Morfoloji binasında 8 Ekim 2019 tarihinde incelemelerde bulundu. Rektör Karakaya’ya Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Özdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Savaş Çetiner, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Hakan Seyfi ile birlikte Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı personeli eşlik etti.

Tıp Fakültemiz Morfoloji Binasına Kavuşuyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya,  Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitim-öğretim göreceği Morfoloji binasında sona yaklaşıldığını belirterek, çok kısa bir süre sonra fakültenin yeni binasına taşınacağı müjdesini verdi. Kırşehir’in Tıp Fakültesi özleminin çok uzun yıllar sürdüğünü dile getiren Rektör Karakaya, göreve gelir gelmez bu konu üzerinde yoğun çalıştığını ve bu şehrin bu özlemini kısa sürede giderdiklerini vurguladı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesine öğrenci alımının gerçekleştiğinin altını çizen Rektör Karakaya, “Şu anda Tıp Fakültemizde 4. Sınıf öğrencileri eğitim öğretim görüyor. Bizim gibi yeni kurulmuş olan birçok üniversite tıp fakültelerinin temel eğitimlerini başka üniversitelerin tıp fakültelerinde sağlarken biz temel eğitimimizi de kendi kadromuzla, kendi üniversitemizde, kendi şehrimizde ve kendi fakültemizde sağladık” dedi. Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çalışmalarını ve projelerini bir plan dâhilinde gerçekleştirdiklerini anlatarak, Morfoloji binasının üniversitemize ve Kırşehirimize hayırlı olmasını diledi.

Rektör Karakaya: “Morfoloji binası fiziki anlamda tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak”

Rektör Karakaya, binanın bodrum ve zemin hariç 3 kattan oluştuğunu aynı zamanda binada hayvan laboratuvarı ve kafeterya da bulunduğunu söyledi. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti:” Morfoloji binasının toplam kapalı alanı 17.338,25 m2, toplam yeşil alanı 4.840,00 m2, bina oturum alanı ise 5.044,18 m2’dir. Binada toplamda 201 araçlık otopark bulunmaktadır. Bodrum katta; 4 amfi(toplam 636 koltuk sayısı), 1 tıbbi beceri laboratuvarı, 3 bilgisayarlı sınav odası, 1 çok amaçlı salon, teknik hacimler ve sığınak, zemin katta, 12 derslik, 29 akademisyen ve asistan odası, 2 öğrenci laboratuvarı, 1 okuma salonu, 1 maket odası, 1 kadavra odası, 1 seminer odası, 4 PDÖ dersliği, 1 ofis, 1. katta 3 öğrenci laboratuvarı, 6 araştırma gör. laboratuvarı , 25 akademisyen ve asistan odası, 9 OSCE odası, 1 öğrenci bekleme salonu, 4 debrifing odası, 1 öğretim üyesi sınav değerlendirme odası, 2 simule hasta odası, 2 grup çalışma odası, 3 ofis 2.katta; 4 öğrenci laboratuvarı 7 araştırma gör. laboratuvarı, 2 PDÖ dersliği, 40 akademisyen ve asistan odası, 4 ofis 3.katta; 10 öğretim görevlisi odası, dekan odası, 2 dekan yardımcısı odası, 5 ofis, 2 mescit, 4 rezerv oda, 1 depo bulunmaktadır.”