Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi pilot üniversite  projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Üniversitemiz Pilot Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ayrancı, Kaba Yem Üretim Projesi yürütücüsü Doç. Dr. Tamer Yavuz ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kır; Özbağ kasabasından 12 çiftçiye kaba yemle ilgili bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yaptı. 17 Eylül 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen tanıtım toplantısında pilot projelerimizden biri olan kaba yem üretiminin hayvancılığın önemli merkezlerinden Kırşehir’e sağlayacağı faydalardan bahsedildi.

Toplantıda İç Anadolu ve özellikle Kırşehir bölgesinin coğrafi ve iklimsel özelliklerinin kaba yem üretimine elverişli olduğu, bölge çiftçilerinin sadece buğday ve arpa üretimine mahkum olmaması gerektiği üzerinde duruldu.

Özbağlı çiftçilerin projeye büyük ilgi gösterdiği toplantı; karşılıklı fikir alışverişlerinin ve iş birliği süreçlerinin konuşulmasının ardından sona erdi.