Üniversitemize Yoğun İlgi
Büyük bir merakla beklenen 2019 YKS Tercih sonuçları 6 Ağustos 2019 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından (ÖSYM) açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre aday öğrenciler üniversitemize yoğun ilgi gösterdi. Toplamda 4 bin 295 olan kontenjanımız 3 bin 918 öğrenci tarafından tercih edilerek, üniversitemiz tüm birimler bazında yüzde 91,5 doluluk oranına ulaştı. Üniversitemizin akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında ise fakülteler bazında yüzde 87,5, yüksekokullar bazında yüzde 103, meslek yüksekokulları bazında ise yüzde 94 doluluk oranına ulaşıldı.

2019 YKS tercih sonuçlarının aday öğrencilere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yerleşme sonuçlarının üniversitemiz adına memnuniyet verici olduğunu belirtti. Rektör Karakaya, boş kalan 377 kontenjanın ise ek yerleştirme ile çok kolay dolacağını ve ek yerleştirme sonuçlarına göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin bu yıl yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tercih eden öğrencilere teşekkür eden Rektör Karakaya konuşmasını öğrencilere “İkinci yuvanıza hoş geldiniz” diyerek tamamladı.