Bölgemizdeki Şehirlerde Kurulan Tanıtım Standlarımızla Yüzlerce Öğrenciye Ulaştık

Çevre illerde tanıtım standı açan üniversitemiz son standını 26 Temmuz 2018 tarihinde Yozgat’ta açtı. Yozgat Cumhuriyet Meydanında aday öğrencilerle buluşan üniversitemiz standında aday öğrenciler, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini yakından tanıma fırsatı buldular.

Uluslararasılaşmayı ve ülkesinde eğitimde marka üniversitelerden biri olmayı hedefleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, tercih dönemi öncesinde aday öğrenciler için tanıtım standları kurdu. Dört gün boyunca Kayseri, Kırıkkale, Nevşehir ve Yozgat illerindeki aday öğrencilerle bir araya gelen Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği personeli, aday öğrencilere üniversitemizi anlattı.

Standlarımızı ziyaret eden aday öğrencilere üniversitemizin olanaklarından bahseden personelimiz, üniversitemizin kalitesi tescillenmiş ilk ve tek devlet üniversitesi olduğunu belirttiler. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin İç Anadolu Bölgesinin parlayan yıldızı olacağını ziyaretçilerine anlatan personelimiz, üniversitemizin pilot projeleri ile de şehrinin kalkınmasına olanak sağladığını söylediler.

Üniversitemizin akademik ve fiziki gelişimi ile imkanlarının anlatıldığı tanıtım standlarında öğrenciler üniversitemizin gelişim sürecinden memnun olduklarını belirterek tercih listelerine Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini ekleyeceklerini söylediler. Tıp Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin öğrenci alımına başlamasının tercihlerini olumlu etkilediğini anlatan öğrencilere yeni açılan bölüm ve programlar hakkında detaylı bilgi verildi.

Değişim programları, burs ve barınma imkanları hakkında da detaylı bilgiye sahip olan öğrenciler, özellikle barınma ile ilgili sorunun çözülmüş olmasının kendileri için önemli bir tercih sebebi olduğunu ifade ettiler. Dört gün boyunca öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım standlarında öğrencilere tanıtım filmleri izletilerek üniversitemizi tanıtıcı materyaller verildi.