Rektör Karakaya Geleceğin Teminatı Olan Fakültelerimiz Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Göreve geldiği günden bu yana her fırsatta öğrencilerle bir arada olan, onların sorunlarını çözüme kavuşturmaya çaba harcayan, öğrencilerin iyi bir üniversite yaşamı geçirebilmeleri için üniversitemizi akademik ve sosyal alanda ileriye taşımayı hedef edinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, belirli periyotlarla gerçekleştirdiği Rektör-Öğrenci Buluşmalarına bir yenisini daha ekledi. 7 Mayıs 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda fakülte öğrencileri ile bir araya gelen Rektör Karakaya’ya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, daire başkanları ile akademik ve idari personel de eşlik etti.

Rektör-Öğrenci Buluşmaları programının moderatörlüğünü Öğrenci Konseyi Başkanları Ömer Faruk Akbulut ile Emrehan Yücel yaparken böyle bir söyleşide Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile tekrar bir araya gelmekten memnun olduklarını belirttiler.

Rektör Karakaya: “Bütün Sektörlerde İyi Olabilmek İçin Yetişmiş İnsana İhtiyacımız Var”

Öğrencilerle her fırsatta bir araya gelmeye özen gösterdiğini belirten ve bu buluşmaları belirli aralıklarla yaptıklarını anlatan Rektör Karakaya, gençleri önemsediğini ve onları geleceğimiz olarak gördüğünü belirtti. “İstikbalimizin anahtarı olan siz gençler, bizim için çok kıymetlisiniz.” diyerek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Vatan Karakaya, medeniyetlerin ileriye dönük hayatlarının gençlerin gayretine ve onları yetiştirenlerin emeğine bağlı olduğunu vurguladı. Kendilerine düşen görevin hayat tecrübelerini ve bilgilerini gençlerle paylaşmak ve onların hayatta karşılaşabileceği engellere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, kendilerine aktarılan bilgi birikimi ile de onların kendilerine hedef belirleyerek Türkiye’yi daha ileriye taşıyacaklarını anlattı. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Emek verme noktasında bir kere hayatın bedelini ödemeyi baştan kabul edeceğiz. Bu kabulleniş bizi yeniden diriltecek. Yeniden dünya sahnesine çıkaracak. Şu anda dünyanın gelişmiş ülkelerinin ihmal etmediği tek şey yetişmiş insan. Sektör olarak da baktığımızda hayatın bütün alanlarının kaynağı insandır. Çünkü bu dünyanın iş ve oluşları insanın sosyal veya teknik anlamda ihtiyaçlarını karşılamak üzeredir. Öyleyse bütün sektörlerde iyi olabilmek için iyi yetişmiş insana ihtiyacımız var.” Yetişmiş insan olmadan ekonomi, eğitim, hukuk ve adalet gibi birçok alanın sağlam olmayacağını vurgulayan Rektör Karakaya, üniversitemizi yapılandırırken tanımında da “İnsan Odaklı Bir Üniversite” kavramına yer verdiklerini anlattı. “Biz bilim insanları olarak şunu biliyoruz ki gelişmişliğin ve sektörlerin kaynağı insandır. Bu yüzden insanı bir kenara koyamayız.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya; gençliğin, insanın özü olduğunu ve bu yapının sağlam olabilmesi için gençlerimizin nitelikli ve yetişmiş olması gerektiğini söyledi.

Üniversitemizin geçirdiği Kalite Yönetim Süreçlerine de değinen Rektör Karakaya, bu süreçte emeği geçen ve görev yapan tüm akademik ve idari personeli gönülden tebrik etti. Yaklaşık 2,5 yıl süren ve sıkı çalışmalar sonucunda emeklerinin karşılığını aldıklarını vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türk Standart Enstitüsü tarafından Ahi Evran Üniversitesine Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin verildiğini kaydetti. Kalitenin üniversitemize kazandırdığı birçok şey olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaya, “Bu kalite belgesi üniversitemizde yapılan bir işin ulusal ve uluslararası alanda akreditasyon ve tescil varlığına sahip olduğunu gösteriyor.” dedi. Kalite süreçlerinde üniversitemizin hedeflerinin daha bitmediğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin kalite sürecinde iki hedefe daha hazırlandığını anlattı. Bu hedeflerden ilkinin “Mükemmellik Ödülü” olduğunu açıklayan Rektör Karakaya, diğer hedeflerinin ise Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen “Bölgesel Kalkınma Ödülüne” sahip olmak olduğunu söyledi.

Rektör Karakaya: “Gençler! Yıkılan Yapının İçerisinde Yeni Bir Filiz Gibi Doğmayı Başaracak Kadar Kendi İçinizde İnançlarınız, İdealleriniz ve Hayalleriniz Olmalı”

Merkez Yerleşkemizdeki inşaatı tamamlanan fakülte binaları hakkında öğrencilere bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Mayıs ayı içerisinde fakülte binalarının teslim edileceğini ve öğrencilerin daha nezih mekanlarda ve kendilerini daha iyi hissedecekleri ortamlarda eğitim öğretim göreceklerinin müjdesini verdi. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Çevre düzenlemesinin ardından binaları kullanıma sunacağız. Bunu yaparken sizlerden tek bir isteğimiz var lütfen zamanınızı boş geçirmeyin ve emek vermekten imtina etmeyin. Dünyanın karmaşık bir yapıya gittiği bu dönemde umut üretecek kadar cesur ve özgüvenli olmanız lazım. Yıkılan yapının içerisinde yeni bir filiz gibi doğmayı başaracak kadar kendi içinizde inançlarınız, idealleriniz ve hayalleriniz olmalı. Hayallerinizi umuda dönüştürmek için bedeliniz olmalı.” Öğrencilere dünya düzeni hakkında nasihatlerde de bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin kendi hayatlarını organize ederek başkalarının hazırladığı hayatı yaşamak zorunda kalmamalarını istedi. Ülke olarak kritik bir dönemden geçtiğimizi anlatan ve bazen bir ülkenin huzuru için bir dünyanın yok sayıldığı durumların yaşandığını vurgulayan Rektör Karakaya, bu tür durumlara karşı gençlerin tedbirli olmalarını ve kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini tavsiye etti. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasında şunlara yer verdi: “Bazen bir milletin huzuru için bir dünyanın yok sayıldığı hamleler oluyor. İşte bunlara karşı bir tedbiriniz olmalı. Bunu da bilimsel bilgi ile doğru inanç ve kendinizden olan gerekçelerle ortaya koymanız lazım. Aksi halde birilerinin kurduğu dünyayı yaşar ve bir yerden sonra umutsuzluğa gark olursunuz. Onun için hedefleriniz yüksek olmalı. Hayallerin sınırı yok. Hayallerinizi sınırsız kurun ama umut oluştururken ona karşılık bir rehin yapınız olmalı. Bu rehin bırakacağınız şeyde sizin çalışma ve emeğinizdir.”

Rektör Karakaya: “Hayatınıza Dair Gelecek Umutlarınız ve Bunu Besleyecek Hayalleriniz Olsun”

Öğrencilerin karşısına hem rektör hem de akademisyen kimliği ile çıktığını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, rektör kimliği ile bilgi vermeye akademisyen kimliği ile de nasihat etmeye gayret ettiğini belirtti. “Bedeli olmayan hayatı bedava verseler yaşamam, hayat bedeli ödendiği kadar güzeldir.” diyen Rektör Karakaya, öğrencilere bu sözü hayat felsefeleri yapmaları tavsiyesinde bulunarak bedeli ödenen şeylerin mutlaka karşılarına çıkıp onları mutlu edeceğini anlattı. İlmi algılamayı, düşünmeyi ve hayatın her anını sorgulamayı ilke edinmelerinin öğrenciler için verimli olacağından bahseden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Hayatınıza dair gelecek umutlarınız ve bunu besleyecek hayalleriniz olsun.” dedi. Gençlere inandığını ve onlara güvendiğini belirten Rektör Karakaya, üniversite olarak insanı önemsediklerini, mantığın insandan ve gençlikten daha kıymetli bir şeyin varlığını kendilerine göstermediğini ifade etti.

Öğrencilere üniversitemizin pilot projelerinden de bahseden Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin 41 üniversite içerisinden 5 pilot üniversite arasına girdiğini söyleyerek üniversitemizin projeleri ile bölgesine katkı sağlayacağını açıkladı. Projeler arasında 130 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT), Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER), Jeotermal Seracılık, Kaba Yem ve Kaman Cevizi projeleri olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, bu projelerle birlikte Kırşehir’de Bölgesel İhtisaslaşma ve Ekonomik Kalkınma sağlanacağını kaydetti.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Karakaya’ya program sonunda fakülte öğrencileri tarafından çiçek verildi.

Rektör-Öğrenci Buluşması programı Rektör Karakaya’nın gençlerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.