Hemşireler Günü Üniversitemizde Kutlandı

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından 12 Mayıs Hemşireler Günü bir konferansla kutlandı. 4 Mayıs 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Musa Özata, Yakındoğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Öz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Hemşireler Günü kutlama programı Sağlık Yüksekokulu Müzik Topluluğu Grup 17’nin seslendirdiği şarkılarla başladı. Dinleyicilere güzel dakikalar yaşatan Grup 17, seslendirdikleri şarkılarla hemşire adaylarını eğlendirdiler.

Grup 17’nin performansının ardından Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Musa Özata Hemşireler Günü programının açılış konuşmasını yaptı. Özata konuşmasında, hemşireliğin önemli bir meslek ve sağlık sektörünün olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Musa Özata, kutlanan bur tür etkinliklerle hemşirelik mesleğinde farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Akademisyenler olarak görevlerinin hemşireleri mesleğe hazırlayacak teorik ve uygulamalı eğitimleri vermek olduğunu anlatan Özata, verdikleri eğitimlerle yetişmiş ve kaliteli hemşireleri sağlık sektörüne kazandıracaklarını kaydetti. Hemşire adaylarının staj konusuna da değinen Prof. Dr. Musa Özata, hemşirelerin stajlarını en iyi şekilde yapmaları için tüm imkanları sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Musa Özata’nın konuşmasının ardından Yakındoğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Öz söz aldı. Öz konuşmasında, “Mesleki Değerler ve Hemşirelik” başlıklı sunumunu yaparak hemşire adaylarına engin bilgi ve tecrübelerini aktardı. Sunumunun başında kişilik ve kimlik kavramlarını anlatan Öz, insanoğlunun farklı roller üstlenerek kimliğini oluşturduğunu belirtti. İnsanoğlunun gelişiminin evreler halinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Fatma Öz, meslek belirleme evresinin 13 – 18 yaşlar arasında olduğunu kaydetti. Meslek seçimlerinde bireylerin genellikle çevre ve aile etkisi altında kaldığını dile getiren Öz, “Yapılan en uygun meslek seçimi bireyin ilgi ve yeteneklerine göre yaptığı seçimdir.” dedi. Prof. Dr. Fatma Öz konuşmasına şöyle devam etti: “Adanmışlık duygusu mesleğin algılanmasında ve uygulanmasında etkilidir. Her birey hayatının kararını kendisi almalı ve meslek seçimini de kendisi yapmalıdır. Kişi, bireysel vizyona sahipse hedeflerine çabuk ulaşır.” Klinik ortamların hemşirelerin uygulama alanları olduğu için bu alanlarda çalışmalar yapmalarının hemşireler için önemli olduğunu söyleyen Öz, mesleki yeterliliğin hemşirelik mesleğindeki yerine de dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Fatma Öz hemşire adaylarının sorularını yanıtladı.

Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Musa Özata, Yakındoğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Öz’e plaket ve çiçek verdi.

Konferans hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.