Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Kosova’dan Gelen Öğrencileri Ağırladı

Ahi Evran Üniversitesi her geçen gün dünyaya açılmaya ve şehrimizin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Ürettiklerini toplum yararına sunan Ahi Evran Üniversitesi, yerel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayan vizyoner duruşunu büyütüyor. Eğitim, bilim, spor ve sosyal alandaki başarısı ile dünyaya açılan üniversitemiz, yabancı uyruklu öğrencileri ağırlıyor. Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker eşliğinde üniversitemizde öğrenim fırsatlarını yerinde görmek isteyen Kosovalı üniversite adayı lise son sınıf öğrencileri, bölge okullardaki yöneticiler, kanaat önderi veliler, yüksek lisans ve doktora öğrenci adayları, bakanlık ve medya temsilcileri, üniversitemizi ziyaret ederek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile bir araya geldi. Kosovalı Heyetin ziyaretleri esnasında Rektör Karakaya’ya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman Akıllı eşlik etti.

Rektör Karakaya: “Üniversiteler Evrensel Kurumlar Oldukları İçin Dünya ile Barışık Olmalıdır”

1 Mayıs 2018 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda Kosovalı heyet ile bir araya gelen Rektör Karakaya, onlara Ahi Evran Üniversitesi ile ülkemizdeki diğer üniversitelerin öğrenci potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de yaklaşık 200’e yakın devlet ve vakıf üniversitesi olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye’nin Yükseköğretimde bir yenilenme hareketi başlattığını vurgulayarak üniversitemizin de içinde yer aldığı pilot üniversite projelerine değindi. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yenilenme hareketinde Ahi Evran Üniversitesi de bir misyon üstlenmiş durumdadır. 41 üniversite arasından seçilen 5 pilot üniversiteden biriyiz. Bu yenilenme hareketinde üniversiteler kendi bulundukları illerde ilin değerlerinden markalar oluşturacak. Mesela Kırşehir jeotermal ile markalaşacak. Bunu yaparken de üniversiteler hem bilimsel ihtisaslaşmayı artıracak hem de bölgeye ekonomik katkı sağlayacak.” Yenilenme hareketi olan pilot üniversite projelerini konuklara tek tek açıklayarak anlatan Rektör Karakaya, bu projelerin “Yem Bitkileri ve Tarım”, “Ceviz”, “Jeotermal Seracılık”, JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi ), “GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi) ve SAUTER (Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi) olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasında şunlara yer verdi: “Bu projelerin haricinde üniversitemiz tüm birimleri ile Türkiye Standartlar Enstitüsü (TSE) tarafından verilen Kalite Yönetim Belgesini alan ilk ve tek devlet üniversitesidir. Ahi Evran üniversitesi misyon ve vizyonu itibari ile ufku yüksek bir üniversitedir. Üniversiteler evrensel kurumlar oldukları için dünya ile barışık olmalıdır.” Kosovalı heyetin ziyaretlerinden oldukça memnun olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, onları her zaman misafir olarak beklediklerini belirterek kendilerinin de Kosova’ya bir ziyaret gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker ziyaret sebeplerinin Ahi Evran Üniversitesinin öğrenim fırsatlarını yerinde görmek olduğunu belirterek, Kırşehir’de ve Ahi Evran Üniversitesinde olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Kosova’nın Mitrovica şehrindeki Frang Bardhi Lisesi Okul Müdürü İsmet Ferizi, öğrencilerinin Ahi Evran Üniversitesinde öğrenci olarak öğrenim görmek istediklerini söyleyerek burada olmaktan heyecanlı ve umutlu olduklarını anlattı.

Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmenin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Kosovalı heyet ile hatıra fotoğrafı çektirdi.