TÖMER Bünyesindeki Kütüphane ve Yabancı Dil Sınıfının Açılışı Yapıldı

Geniş kitlelere ulaşma imkanı sağlayan kütüphanelerin ve temelinin kitaba dayandığı eğitim, bilim ve sanatın önemini bilerek çalışmalar yürüten üniversitemizde yeni bir kütüphane açılışı yapıldı. Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) bünyesinde yer alan kütüphanenin açılışı 16 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Üniversitemiz Cacabey Yerleşkesi içerisinde bulunan TÖMER Binasındaki kütüphanenin açılışına Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can: “İnsan Şehri İnşa Eder, Şehir De İnsanı”

TÖMER Kütüphane ve Yabancı Dil Sınıfı Açılış Töreninde TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can bir konuşma yaptı.  Can konuşmasında, “İnsan şehri inşa eder, şehir de insanı.” diyerek Kırşehir’in eğitimli insanlar yetiştirdiğini anlattı. Kırşehir’in eğitime önem veren bilinçli insanların şehri olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can, üniversitemizin de ulusal anlamda eğitimde bir marka olduğunu söyledi. TÖMER’de çok sayıda yabancı uyruklu öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Can, üniversitemizde yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmak için çok boyutlu çalışmalar yapıldığını ve açılışı yapılan kütüphanenin de bu çalışmalar arasında yer aldığını anlattı. TÖMER’in üniversitemizin dünyaya açılan penceresi olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can, merkezin fiziki olanaklarının da yeterli olmasının bu konuda önem arz ettiğini kaydetti. Merkezin faaliyetleri hakkında açıklamalarda da bulunan Can, merkezde yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte mültecilerin de Türkçe öğrendiğini dile getirdi. TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can konuşmasına şöyle devam etti: “Bir şehir için en büyük şans aynı hedef ve ideallere birlikte yürüyen yöneticilerinin olmasıdır. Bu anlamda şehrimiz ve üniversitemiz el ele birlikte gelişiyor, güzelleşiyor. Şehrimiz güzelleştikçe yabancı uyruklu öğrencilerin Kırşehir’i tercih etmeleri için sebepler artacak.”

Fiziki mekanların önemli olduğunu ama daha da önemlisinin gönül insanlığı olduğunu söyleyen Can, bu doğrultuda TÖMER’in sloganını “Dil Ehli Gönül Elçisi” olarak değiştirdiklerini vurguladı. TÖMER’de açılışı gerçekleşen kütüphanenin Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Belediyesi iş birliğinin somut göstergesi olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can, kütüphanenin yapımında maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür etti.

Rektör Karakaya: “Üniversiteler Şehirlerin Dünyaya Bakan Gözleridir, O Gözlerin Açık Olması Gerekli”

TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Remzi Can’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında, TÖMER’in düzenlediği ve özellikle mevzunun kitap olduğu bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Kırşehir Belediyesi ile bir şehir birliktelikleri olduğunu vurguladı.  Üniversite - şehir iş birliğini belediye ile birlikte yürüttüklerini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, belediye, üniversite ve şehrin dinamikleri ile birlikte Kırşehir’in yeniden toparlanışına katkı sağlayacaklarını dile getirdi. Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Hedefimiz şehre hizmettir. Bu anlamda yabancı öğrenciyi önemsiyorum. Üniversiteler şehirlerin dünyaya bakan gözleridir, o gözlerin açık olması lazım.” Göreve geldiğinde yaptığı ilk işlerden birinin TÖMER’i açmak olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, TÖMER ile birlikte üniversitemizde yabancı uyruklu öğrenciler için eğitim hizmeti verme imkanı doğduğunu kaydetti. Üniversitemizde 400’e yakın yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayan Rektör Karakaya, bu öğrencilerden birçoğunun Türkçe Yeterlilik Eğitimi aldığını açıkladı. Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “Öğrenciler aldıkları eğitimle dünyaya kültür elçisi olarak gidecekler. Biz onları önemsiyor ve seviyoruz. Biz Türkiye olarak mazlum ülkelerin yanındayız ve yeniden dirilişe destek olacak umuda sahip insanlarla birlikteyiz. Muhatap aldığımız öğrenci kitleleri de bunlar.” Almanya’da Türk vatandaşların eğitim imkanlarının kısıtlanmasının önüne geçilmesi için onlara özel bir imkan sağladıklarını anlatan Rektör Karakaya, özellikle puanı yüksek öğrencilerin Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim almalarına olanak sağlayarak onları eğitimlerinin sonunda Almanya’ya geri göndereceklerini dile getirdi. Ülkemizde bu imkanı sağlayan tek şehrin Kırşehir, tek üniversitenin de Ahi Evran Üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, dünyaya dünyalaşmış bir mantıkla mesaj vermek üzere canla başla çalıştıklarını vurguladı. “Hedefimiz şehrimizi hak ettiği yere getirmek.” diyen Rektör Karakaya, TÖMER’de açılışı yapılan kütüphaneye desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye teşekkür etti.

Yaşar Bahçeci: “İllerdeki En Önemli Yapıların Kütüphaneler Olduğu Anlaşıldığında Gelişmişlik Ortaya Çıkacak”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de söz alarak bir konuşma yaptı. Başkan Bahçeci konuşmasında, üniversitemiz ile iş birliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şehrimizin ve üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi için ellerinden gelen tüm gayretleri göstereceklerini anlattı. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke olduğunu vurgulayan Yaşar Bahçeci, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizde eğitim görmesinin buna katkısı olduğunu açıkladı. Kütüphanelerin ülkeler ve şehirlerin gelişmişlik düzeylerini belirlemede önemli rolleri olduğunu belirten Başkan Bahçeci, illerdeki en önemli yapıların kütüphaneler olduğu anlaşıldığında bu gelişmişliğin ortaya çıkacağını söyledi. Belediye olarak üniversitemiz ile iş birliğine her zaman açık olduklarını anlatan Yaşar Bahçeci, ilerleyen dönemlerde de bu iş birliğinin artarak devam etmesini istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Kütüphane ve Yabancı Dil Sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın akabinde ise Iraklı öğrencimiz Nadıa Ibrahım Kamıl KAMIL yaptığı yağlı boya tablolarını Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya hediye etti.

Açılış programının sonunda Rektör Karakaya öğrenciler ile kısa bir süre sohbet etti.