BESYO Öğrencilerimizden Ampute Milli Takımına Ziyaret

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımına bir ziyaret gerçekleştirildi. 23 Mart 2018 tarihinde Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Dersi kapsamında ve Dr. Öğr. Üyesi Levent Var’ın koordinatörlüğünde yapılan ziyarette öğrencilerimiz, Milli Takım Teknik Direktörü Uğur Özcan, Takım Kaptanı Osman Çakmak ve diğer oyuncularla samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Engellilere yönelik düzenlenen spor faaliyetleri ile engellilerin toplumdan beklentilerinin görüşüldüğü ziyarette ayrıca Ampute Futbol Milli Takımının Avrupa Şampiyonu olduktan sonraki hedefleri konuşuldu.  

Ziyaret sonunda Dr. Öğr. Üyesi Levent Var, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın Ampute Futbol Milli Takımını üniversitemize davet ettiklerini söyleyerek Rektör Karakaya tarafından gönderilen hediyeleri futbolculara verdi.

 

BESYO Öğrencileri Engelli Vatandaşlara Tekerlekli Sandalye Hediye Etti 

Ampute Futbol Milli Takımını ziyaretleri sonrası Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri sosyal sorumluluk organizasyonuna imza attı. BESYO Spor Yöneticiliği 3. sınıf öğrencileri 28 Mart 2018 tarihinde bedensel engeli bulunan ve maddi durumları yerinde olmayan iki kişiye tekerlekli sandalye alarak birçok engelli çocuğa da eğitsel oyuncaklar hediye ettiler. Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Dersi kapsamında ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Levent Var koordinatörlüğünde gerçekleşen organizasyonda öğrenciler engelli vatandaşlarla çeşitli oyunlar oynadılar. Organizasyon sonunda bir konuşma yapan Dr. Öğr. Üyesi Levent Var, toplumumuzun bir parçası olan engellilerle gerçekleştirdikleri organizasyonla engelliler hakkında farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatmak istediklerini belirten Dr. Öğr. Üyesi Levent Var konuşmasına şöyle devam etti: “Ahi Evran Üniversitesinin engellilerin yanında olduğunu göstermek amacıyla yaptığımız organizasyonlarda bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bizleri bu önemli konulara teşvik eden Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Genel Sekreterimiz Mehmet Zeki Küçük’e öğrencilerim ve şahsım adına teşekkür ederim.”