BESYO Öğrencilerimiz Turnuvalardan Derecelerle Döndüler

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri sportif başarılarına yenilerini ekleyerek Ahi Evran Üniversitesinin ismini duyurmaya devam ediyor. 22–25 Mart 2018 tarihleri arasında Bursa'da düzenlenen Genç Erkekler Greko-Romen Türkiye Güreş Şampiyonası ile Çorum'da düzenlenen Genç Erkekler Serbest Türkiye Güreş Şampiyonasına katılan öğrencilerimiz, şampiyonalardan derece ile döndüler.

Bursa'da düzenlenen Genç Erkekler Greko-Romen Türkiye Güreş Şampiyonasında 130 kiloda Yakup Yerlikaya Türkiye 2.si, Tevfik Çevik Türkiye 3.sü oldu.

Çorum'da düzenlenen Genç Erkekler Serbest Türkiye Güreş Şampiyonasında ise 61 kiloda Bekir Can Türlek Türkiye 2.si olurken Muammer Kılıç Türkiye 3.sü oldu. Serbest stilde 65 kiloda  Ali Akıl Türkiye 3.sü olurken 125 kiloda M. Aybars Karabulut ise Türkiye 3.sü olmayı başardı.

 

Farklı alanlarda başarılar elde eden öğrencilerimiz madalyaları toplamaya devam ediyor. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Kübra Kıyı 16-18 Mart 2018 tarihleri arasında Ukrayna’da yapılan Uluslararası Turnuvada Bronz Madalya kazanarak üniversitemizi temsil etti. Ayrıca 12 -17 Mart 2018 tarihleri arasında Polonya’da düzenlenen Felixxtan Boks Turnuvasında ise Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencimiz Ayşe Çağırır da 3. oldu.