Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne Öğrenci Alımı Üniversitemize ve Şehrimize Hayırlı Olsun

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun çabaları sonunda günümüzün en gözde bölümlerinden biri olan Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne öğrenci alımı kabul edildi. Göreve geldiği günden bu yana Ahi Evran Üniversitesini eğitimde marka üniversitelerden biri haline getirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, aynı zamanda nitelikli eğitimi sayesinde ülkemize yetişmiş insan kazandırma hedefi ile ülkemizin geleceğine katkı sağlıyor.

Birbiri ardına öğrenci alımlarının yaşandığı üniversitemizde şimdi de Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 60 öğrenci alımının onaylanmasının sevinci yaşanıyor. İnsan odaklı eğitimi önemseyen ve bu konuda görüşmelerini devam ettirerek Ahi Evran Üniversitesinin adını üst sıralara çıkarmak için çalışan Rektör Karakaya, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliğine 60 öğrenci alımının onaylandığını söyledi.

Rektör Karakaya: “Ahi Evran Üniversitesi Bölgenin Parlayan Yıldızı Olacak”

Öğrenci alımının onaylanması ile birlikte açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin fiziki, sosyal ve akademik anlamda gelişerek büyüdüğünü belirtti. Ahi Evran Üniversitesi olarak temel amaçlarının kaliteli insan yetiştirmek, bulunduğu bölgeye ve şehre katma değer sağlamak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, yeni açılan bölüm ve programlara öğrenci alımı ile hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. “Ahi Evran Üniversitesi bölgenin parlayan yıldızı olacak.” diyen Rektör Karakaya, çalışmalarına ara vermeden aynı hızla devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Yeni eğitim teknolojileri üreterek eğitimde marka olmak, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için projeler üretmek ve üniversitelerin asli görevi olan bilim üretme süreçlerine Ahi Evran Üniversitesi olarak yeni kazanımlar sağlamak adına üniversitemizin çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirten Rektör Karakaya, misyonu ve vizyonunu belirleyerek gelişme hedefiyle yoluna devam eden üniversitemizin geleceğin teminatı olan gençlerin attığı her adımda yanında olacağını dile getirdi. 

Üniversite ve şehir bütünleşmesini önemseyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne öğrenci alımı ile birlikte ilimizdeki sanayi sektörünün yazılım ve donanım ihtiyaçlarına da destek verilebileceğini anlattı. Zaman içerisindeki teknolojik gelişmelerle birlikte bilişim algısını ilimizdeki sanayicilerle birlikte geliştirme imkanı yakalanacağını da belirten Rektör Karakaya, üniversitede yaşanan gelişmelerin şehre yansımasından memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Rektör Karakaya, Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Makine Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerine öğrenci alımları yaptığını, üniversitemize prestij kazandıracak fakültelerden biri olan Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne öğrenci alımının da üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını dilediğini söyledi.