Ünlü Tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in “Usta” İsimli Oyunu Üniversitemizde Seyirci ile Buluştu

Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yılı olması dolayısıyla seyirci ile buluşan “Usta” isimli tiyatro oyunu üniversitemizde büyük bir beğeni ile izlendi. Kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetleri önemseyerek bu faaliyetlere ev sahipliği yapmaya özen gösteren üniversitemizde 30 Mart 2018 tarihinde “Usta” isimli tiyatro oyunu seyirci ile buluştu. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki tiyatro gösterisine Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Veli Şahin ve Yaşar Sulu, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Oyunu yazıp yöneten ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez, Ziraat Bankasının destekleriyle hazırlanan ve baba-kız ilişkisi üzerinden aynı zamanda 2. Abdülhamid Han'ı canlandırdığı oyununu sergiledi. Sultan 2. Abdülhamid Han'ın şehzadelik günlerinden başlayıp son günlerine kadar olan dönemi anlatan oyun, 81 ilde 100 gösterim yapacak.

Böylesine önemli bir oyuna ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, gösteri sonunda başarılı performasından dolayı ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez ve ekibine teşekkür etti.